Suntem învățați că un pahar ocazional de vin este prielnic organismului și că nu face rău nimănui. Acest lucru nu este întru-totul adevarat.

De mulți ani alcoolul ucide mii de oameni în fiecare an, dar, totuși, oamenii preferă să își riște viețile consumându-l în cantități mici sau mari.

În ultimele decenii, vinul, în special, a fost declara ca fiind bun pentru sănătatea noastră. Vinul roșu chiar a fost vazut ca pe un factor benefic în ceea ce privește longevitatea și riscul mai mic de apariție a bolilor de inimă.

Dar ar putea fi vinul cu adevărat bun pentru sănătatea oamenilor?

Prima întrebare, desigur, este ce înțelegem prin „bun pentru noi”. Mulți oameni se gândesc la sănătatea inimii atunci când vorbim de potențialele game de vinuri.

Ceea ce este mai puțin cunoscut este faptul că cercetările au descoperit legături puternice între alcool și cancer. Astfel s-a făcut o comparație între alcool și țigări, din care reiese că un pahar de vin este echivalentul a 5 țigări fumate de către o persoană.

Specialiștii sunt de părere că beneficiile vinului sunt un mit și că acesta încurajează creșterea alcoolicilor și creșterea numarului de decese în fiecare an.