Avertizare importantă de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM)! Ciclonul polar care se îndreaptă spre România va provoca ninsori în aproape toate regiunile țării.

Meteorologul Oana Păduraru a remarcat că se va produce o schimbare semnificativă în aspectul vremii și în temperaturi. În această noapte, este de așteptat să apară polei, în special în zona centrală și nord-estică a României. Antena3.ro menționează acest aspect.

Ciclonul polar lovește România

În următoarele zile, vom experimenta temperaturi mai scăzute. Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, ciclonul polar care se îndreaptă spre România va aduce ninsori în aproape întreaga țară.

Oana Păduraru, meteorolog în cadrul ANM, a declarat:

„Este, pe de o parte, să vină o masă de aer mai rece din nord și, pe de altă parte, să intre o cantitate semnificativă de umiditate din sudul continentului, respectiv din bazinul mediteranean. Vor fi precipitații în toată țara, în extindere dinspre sud-vestul teritoriului.”

Specialistul a mai avertizat că la munte și în regiunile estice, în special în Moldova, ninsorile vor fi predominante, în timp ce în celelalte zone se vor înregistra precipitații mixte. Pe parcursul zilei de astăzi, în zonele cu relief mai joasă, vor cădea ploi.

Vine urgia în această seară! Un ciclon polar lovește România din plin. ANM avertizează: În această noapte... Sursa: Social media

„În această noapte, în special în partea centrală și nord-estică a țării, este de așteptat să avem polei, iar în sudul teritoriului, cantitățile de apă vor fi mai ridicate, depășind 10-15 l/m² și chiar 20 l/m² pe arii restrânse. Se așteaptă și că în zona Capitalei să ningă mâine, în a doua parte a zilei”, a explicat meteorologul Oana Păduraru în cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN.

Vremea de Revelion

Potrivit specialiștilor ANM, în perioada 25 decembrie – 1 ianuarie, mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această săptămână în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi în general apropiate de mediile normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.