Majoritatea românilor supraviețuiesc, în acest moment, nu trăiesc. Este o diferență colosală între cele două verbe. Ministrul Muncii, însă, a făcut un anunț plin de speranță. 

Ei bine, după cum am spus mai sus, românii supraviețuiesc, nu trăiesc. Mai exact, oamenii au pensii și salarii atât de mici, încât, în contextul prețurilor uriașe, aceștia se asigură mai întâi că își plătesc facturile. Ulterior, ei încearcă să își asigure alimentele de bază. Cumpărarea hainelor, încălțămintei, ieșirile la restaurante sau vacanțele sunt deja vise pe care nu și le mai pot îndeplini.  

Cresc pensiile și salariile de la 1 ianuarie 2023

Vin totuși și vești bune, nu e totul negru. Mai clar, ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2023. De asemenea, ca urmare a creșterii inflației, și salariile vor fi modificate.  

Începând din luna ianuarie a anului viitor, toate pensiile vor fi recalculate și vor fi majorate. Momentan nu se știe exact care va fi procentul de creștere. Acesta va fi calculat după ce se va stabili bugetul pentru anul 2023. Una dintre variantele deja anunțat ar fi creșterea punctului de pensie la 1.712 lei. 

CITEȘTE ȘI: Cresc pensiile în România! Ministrul Muncii a făcut marele anunț: Este o necesitate!

„Va fi o majorare de la 1 ianuarie 2023. Valoarea majorării urmează să fie regăsită în momentul în care vom construi bugetul pe anul 2023. Am văzut că şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi premierul au spus că ne dorim şi vom reuşi în acest an să aprobăm deja bugetul pentru 2023”, a declarat Marius Budăi. 

Vin vremuri bune pentru români! Se va schimba totul de la 1 ianuarie 2023. Pensii și salarii mai mari pentru toți

Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie

Veștile nu sunt bune doar pentru pensionari, ci și pentru celelalte categorii de vârstă. Mai exact, ministerul Muncii a transmis că vor crește si salariile. Marius Budăi a explicat că atât pensiile, cât și salariile, vor fi recalculate în funcție de rata inflației din anul 2021, adică 5,1%. 

Începând din această săptămână, reprezentanții Ministerului Muncii vor începe discuțiile cu partenerii sociali despre salariul minim brut garantat în plată, dar și despre viitoarea reformă a pensiilor.  

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.