Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț extrem de important pentru toți românii.  

Ministrul Muncii, social-democratul Marius Budăi, a vorbit într-o emisiune TV despre majorarea pensiilor. Creșterea pensiilor este absolut necesară în România, afirmă oficialul. De asemenea, acesta a dezvăluit că se discută în prezent despre procentul de majorare. Totuși, el a fost atent să precizeze că nu vrea să facă promisiuni și să le dea speranțe false românilor.  

Cresc pensiile românilor

Marius Budăi a spus că de la 1 ianuarie 2023 pensiile românilor vor fi cu siguranță mărite. Cu toate acestea, oficialul nu a spus cu cât, fiindcă nu vrea să promită lucruri care nu pot fi îndeplinite. Totuși, în ceea ce privește procentul de majorare, Budăi a spus că ar dori ca acesta să fie mai mare decât rata inflației.  

„Majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, a spus și premierul, că este o necesitate. Vom fi foarte atenți la evoluții și când vom construi bugetul cu siguranță aceste majorări se vor regăsi acolo. Vor fi și decizii pe care de-a lungul anilor ați văzut că le-am luat și le-am implementat imediat. Nu dorim să promitem lucruri de neîndeplinit”, a declarat Budăi, la România Tv. 

Cresc pensiile în România! Ministrul Muncii a făcut marele anunț: Este o necesitate!
Colaj Substantial

Marcel Ciolacu și premierul Ciucă vor să crească pensiile

Cât despre ajutorul social pe care îl oferă Guvernul românilor aflați în impas, Budăi spune că aceștia își vor primi voucherele, conform calendarului în cele patru tranșe.  

La rândul lui, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat și el că pensiile trebuie să fie mărite. Nici el, însă, și nici premierul Nicolae Ciucă nu au dat vreun procent în acest sens. Ciolacu i-a transmis premierului că ar trebui ca legea bugetului să fie introdusă în Parlament din luna noiembrie, odată cu a doua rectificare, pentru a fi un semnal clar de stabilitate și predictibilitate pentru români.   

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.