Au fost clipe grele pentru ortodocșii din România. Astăzi, tristețea s-a abătut în momentul în care s-a aflat despre decesul lui ÎPS Pimen. Trupul neînsuflețit al lui Pimen a ajuns la Biserică. De aici, au început slujbele pline de tristețe.

Reclamă

Coronavirusul a reușit să ucidă unul dintre cei mai îndrăgiți oameni ai Bisericii din România. ÎPS Pimen a fost diagnosticat cu Covid pe data de 20 aprilie. De atunci, ÎPS a fost transportat de urgență la București.

Acesta a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, la secția ATI. Starea sa de sănătate s-a degradat din ce în ce mai rău. Din această cauză,  medicii au făcut tot posibilul să îl salveze.

Inclusiv terapia cu plasmă de la pacienți vindecați a fost aplicată pe ÎPS Pimen. Din păcate, starea sa de sănătate s-a degradat. Nici vârsta de aproape 91 de ani nu l-a ajutat. Acesta a încetat din viață azi noapte.

ÎPS Pimen a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților timp de aproape 30 de ani. El este recunoscut pentru implicarea sa în misiunile internationale și pentru numeroasele scrieri de mare importanță.

Trupul lui ÎPS Pimen a ajuns în Biserică

Înalt Prea Sfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților va fi înmormântat la Sihăstria Putnei. Aceasta a fost utlima sa dorință. De altfel, Pimen a povestit prin noiembrie despre cum și-a pregătit înmormântarea.

Ce povestea Pimen

„Sicriul mi l-am pregătit. Este din lariță. L-am pregătit frumos, m-am așezat în el, am văzut că încap. Ștergarele le-am pregătit, lumânărele le-am pregătit, mai trebuie să fiu pus în sicriu și băgat în mormânt. Și-am zis că după ce voi fi băgat în mormânt și oamenii vor pleca, și va rămâne doar groparul, să se audă, mai încet, așa, în surdină, Marșul funebru, de <Chopin>, Balada lui <Ciprian Porumbescu>, ceva din <Rapsodia> lui George Enescu și un bucium. Sau două buciume. Să fie… Să cânte așa, mai în surdină… Pentru că este prea frumoasă Bucovina și prea frumoase cântecele noastre românești. Sunt dumnezeiești! Și am zis să fie și o trăistuță, în care să pună câteva fotografii cu copii și adulți îmbrăcați în portul național. Aceste imagini nu vor pieri niciodată în fața lui Dumnezeu! Și eu când mă voi prezenta în fața lui Dumnezeu voi spune că aceștia sunt oamenii cu care am trăit și care m-au ajutat să trăiesc frumos. Pentru că multe am învățat de la ei, chiar și de la copii”, declara Pimen.

ÎPS Pimen a ajuns în Biserică

Priveghere și rugăciune pentru IPS PĂRINTE PIMEN

Priveghere și rugăciune pentru IPS PĂRINTE PIMEN

Gepostet von Doxologia am Mittwoch, 20. Mai 2020