Un reporter de culoare, Omar Jimenez și echipa care îl însoțea, au fost încătușați și reținuți de Poliția de Stat din Minnesota, chiar după ora locală, 5.00.

Echipa arestată în timp ce transmitea live

Decizia de reținere a fost luată pentru că li s-a spus să se mute și nu au făcut-o, a afirmat un membru.

Ofițerii cu armuri și echipamente de protecție s-au deplasat spre echipaj. După ce au arestat mai întâi un protestatar în spatele lor, arată clipul live. Jimenez s-a identificat ca reporter CNN și le-a spus ofițerilor că echipajul se va muta oriunde i se va spune.

Echipa se află printre unitățile de patrulare care avansau pe stradă, împrăștind protestatarii în acel moment pentru ca oamenii să părăsesască zona.

,,Și așa că ne-am îndepărtat”, a spus Jimenez înainte de a i se spune că este arestat și încătușat de doi ofițeri. – De ce sunt arestat, domnule?

Ulterior, Jimenez și echipajul au fost eliberați. CNN a raportat că guvernatorul din Minnesota, Tim Waltz, și-a cerut scuze președintelui postului, Jeff Zucker, pentru incident. Waltz a spus că Jimenez „avea dreptul să fie acolo” și îi pare rău, a informat CNN.

Un alt reporter de la același protest tratat total diferit

În schimb, un alt corespondent CNN, Josh Campbell, care este alb, și care se afla la un bloc distanță de Jimenez a spus că poliția este „politicoasă”. Forțele de ordine chiar s-au apropiat de el și l-au întrebat dacă este bine.

Andrea Jenkins, vicepreședinta consiliului municipal din Minneapolis, a declarat pentru CNN într-un interviu că incidentul a fost încă un exemplu de rasism sistemic. Joi, ea a solicitat oficialilor locali și de stat să declare rasismul din Minnesota o situație de urgență pentru sănătatea publică.

,,Până când nu vom lua atitudine împotriva rasismului direct, va continua ”, a spus ea.

Vorbind pentru CNN, avocatul Bakari Sellers a spus că s-a speriat pentru Jimenez.

„Avem un reporter alb pe teren și avem un reporter de culoare pe teren. Sunt un bloc distanță. Reporterul de culoare este arestat, iar reporterul alb ne spune ce se întâmplă.”

Walz a declarat o urgență de stat și a ordonat activarea Gărzii Naționale joi. Mai târziu în aceeași seară, Donald Trump a sugerat într-un tweet că jefuitorii ar trebui să fie împușcați. Twitter l-a acuzat că încălcat regulile prin „glorificarea violenței”.