Tweet-ul se referea la revoltele care au loc în prezent în SUA după ce un om de culoare, a murit din cauza unui ofițer de poliție alb. Bărbatul era neînarmat și încătușat. Totuși polițistul care îl imobilizase, i-a provocat probleme de respirație, după ce și-a pus genunchiul pe capul acestuia.

Președintele Donald Trump, taxat din nou de Twitter

Președintele a postat pe Twitter pentru a interveni în revoltele care au izbucnit pentru a treia noapte în urma morții lui George Floyd.

Tweet-ul de la 1:00 al lui Trump i-a descris pe jefuitori ca fiind „tâlhari” și a avertizat că guvernul federal își va „asuma controlul” prin „împușcare”, dacă va fi necesar, după ce protestatarii au dat foc unei secții a poliției.

Un mesaj de pe Twitter care însoțește tweet-ul spunea: „ Acest tweet a încălcat regulile Twitter despre glorificarea violenței. Cu toate acestea, Twitter a stabilit că ar putea fi în interesul publicului să rămână accesibil.”

Se pare că nimeni nu este în măsură să răspundă sau să aprecieze tweet-ul, dar este încă vizibil publicului.

Într-o postare Twitter a scris:

„Am plasat o notificare de interes public pe acest tweet de la Donald Trump. „Acest tweet încalcă politicile noastre cu privire la glorificarea violenței bazate pe contextul istoric al ultimei linii, conexiunea acesteia la violență și riscul de a inspira acțiuni similare astăzi.

Mesajul postat de Donald Tump a fost condamnat de utilizatori, care s-au revoltat pentru felul în care președintele SUA a ales să se poziționeze față de această situație

După ce George Floyd a fost ucis ample proteste violente au început să se desfășoare în America. În timp ce pe rețelele de socializare, în special Twitter, oamenii au început să posteze despre ce se întâmplă. Hashtag-ul # BlackLivesMetter a fost în trend pe Twitter.

Utilizatorii au atras atenția asupra felului în care oamenii de culoare sunt tratați de polițiști. De asemenea, ei au postat numele și poveștile care și-au pierdut viața din cauza acțiunilor polițiștilor.