Astăzi, meteorologii au emis mai multe coduri galbene și portocalii de vreme severă. În cea mai mare parte a țării au existat condiții de grindină și ploaie urmate de descărcări electrice și vijelii. Un județ din România a fost lovit din plin de vremea severă. Județul în care grindina și inundațiile au făcut ravagii nu se află la prima astfel de întâmplare.

Reclamă

Grindina și inundațiile au făcut ravagii

Este vorba despre județul Argeș, acolo unde încă de la primele ore ale dimineții a plouat destul de mult. După amiază, vântul s-a întețit și a căpătat aspect de vijelie. Spre seară, ploile au fost însoțite de grindină.

Reclamă

Dimnesiunile grindinei au fost destul de mari. Cele mai multe curți au fost acoperite de grindină de dimensiuni destul de mari. De altfel, mai multe străzi și gospodării au fost inundate.

 

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș au intervenit în teritoriu. Intervenția ISU a fost necesară atât cu motopompa cât și pentru degajarea unor elemente ale acoperișurilor.

Mai multe acoperișuri din orașul Mioveni au fost lovite de grindină, dar și de vânt. Vijelia puternică a dărâmat mai multe acoperișuri. Acestea au căzut pe mașini și au provocat numeroase pagube materiale.

De altfel, mai multe gospodării au fost afectate în proporții foarte mari. Pomii înfloriți, florile și agricultura au fost distruse de grindina în proporții foarte mari. Cele mai afectate gospodării au fost cele aflate de-a lungul DN 73, între Pitești și Câmpulung Muscel.

Grindina și inundațiile au făcut ravagii

Acum două luni, Argeșul s-a aflat sub cod portocaliu și cod galben de vijelie. Furtuna a dărâmat mai multe case, școli, Biserici și acoperișuri. Pagubele materiale au fost destul de mari în toate localitățile din Nordul Argeșului.

Grindina și inundațiile au făcut ravagii

Argeșul rămâne primul județ în care grindina și inundațiile au făcut ravagii

Codul portocaliu de vreme rea a intrat în vigoare astăzi la ora 13.00 şi va fi valabil până pe 21 mai la ora 6.00. Aici, se vor semnala condiţii de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vijeliile îşi vor face apariţia, alături de grindină, descărcări electrice. Zonele afectate de cod portocaliu sunt Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali.