Ajutor de stat pentru românii defavorizați pe piața muncii.

Statul oferă un ajutor de 2.500 de lei pe lună care va fi acordat pentru a sprijini românii care se află într-un impas financiar. Această sumă va fi acordată lunar, timp 12 luni, firmelor care îi angajează pe cei cu probleme cu banii și cei care au dificultăți referitoare la integrarea pe piața muncii.

Veste bună pentru românii defavorizați pe piața muncii din România

Mai precis, banii vor fi dați pentru categorii vulnerabile de cetățeni, cum ar fi șomerii. Condiția impusă de statul român este ca angajatorii să mențină persoana în firmă o perioadă îndelungată, pentru a se asigura că îi oferă stabilitate pe termen lung. Cel puțin 18 luni trebuie postul să fie menținut activ, pentru a putea beneficia de acest ajutor de stat.

Veste bună pentru români! Cine primește 2.500 de lei lunar, timp de un an de la stat
Sursa: Social Media

Piața muncii de la noi din țară se confruntă cu probleme în ultima perioadă de timp. În primul rând, populația îmbătrânește, iar firmelor le este din ce în ce mai greu să găsească personal și de totodată, celor din categoriile social-vulnerabile le sunt puse multe obstacole când doresc să se angajeze. Tinerii sunt refuzați pentru că nu au experiență, iar cei mai în vârstă sunt trecuți cu vederea din cauza diverselor probleme de ordin medical ce pot apărea.

Ajutor de 2.500 de lei pentru firmele care angajează românii defavorizați

Noua măsură implementată de stat e menită să încurajeze firmele să accepte și angajați din aceste categorii, având în vedere că angajatorii sunt susținuți la plata salariilor.

„Ne confruntăm cu următoarea situație: Pe fondul condițiilor dificile generate de criza economică la care se adaugă progresul tehnologic și, nu în ultimul rând, îmbătrânirea populației, economia românească trebuie să gestioneze probleme serioase în domeniul utilizării forței de muncă, cu o serie de distorsiuni pe piața muncii, care se traduc prin coexistența unui deficit de forță de muncă.

Venim cu acest pachet de măsuri personalizate de 117 milioane de euro pentru a răspunde nevoii de creștere a gradului de informare şi educare a populației, adresate mai ales celor vulnerabili. În același timp, reușim astfel să susținem meseriile de bază din economia națională”, a explicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.