Reclamă

Unde trebuie să duci bradul de Crăciun după ce l-ai despodobit. Imediat după Revelion, cei mai mulți s-au apucat să despodobească brazii, dar puțini sunt cei care știu unde trebuie dus pomul după ce dăm jos globurile din el. 

1. Unde trebuie să duci bradul de Crăciun după ce l-ai despodobit

Tradiția spune că bradul trebuie păstrat până la Bobotează, dar românii ncep să scape de el chiar imediat după Revelion.

Perioada brazilor împodobiți a trecut, drept urmare, ei ajung să fie aruncați la voia întâmplării, lucru deloc plăcut. Majoritatea oamenilor aruncă bradul în spatele blocului, însă află că te poți trezi cu o amendă dacă faci asta.

În ultimii ani, tot mai mulți au preferat brazii naturali, însă odată ce sunt despodobiți, aceștia ajung la pubelele de gunoi. Această situație nefericită este prezentă în toate orașele mari.

2. De ce nu e bine să-l arunci în spatele blocului

Locuitorii din Cluj Napoca au găsit o soluție în acest sens. Ei pot duce brazii la punctele speciale amenajate în acest sens. Pentru asta este nevoie doar de o programare telefonică și angajații firmei de salubritate vin să ridice pomii direct de acasă.

„Oamenii îi pot lăsa la punctele de colectare a deşeurilor, punctele gospodăreşti, cele dintre blocuri, de unde vor fi colectate de companiile de salubritate”,a spus expertul ecolog, Nicoleta Pop, potrivit stirileprotv.ro.

Pe de altă parte, românii care lasă brazii la voia întâmplării pot să primească amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

foto: pixabay

3. Cum arăta primul brad de Crăciun care a fost împodobit în România

Primul brad de Crăciun de la noi din țară a fost împodobit, de regele Carol I, în 1866, la palatul regal din București cu flori de hârtie și fructe. Totul s-a întâmplat la nici opt luni de la venirea întâiului monarh, pe tronul României.

Istoricii povestesc că Principele Suveran prefera să stea la masa de scris, de Crăciun, să joace biliard sau să meagă cu soția lui la patinoar.

„Muncitor neobosit, stăruitor și foarte îndemânatic în treburile din lăuntru și respectând cu sfințenie legea, într-o țară unde ea se calcă și acum cu mare ușurință”, scria în 1914 despre Carol I istoricul Ioan Bogdan, citat de hotnews. 

Acum 155 de ani, după ce au împodobit primul brad de Crăciun din România, Regele Carol I chema la masă sute de copii, stătea de vorba cu ei și le împărțea daruri (haine, fructe și dulciuri), scrie site-ul romaniaregala.ro, citând din volumul Ceremonialul Curții Regale a României începând cu anul 1866, scris de Alexandra Arnăutu.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro