Reclamă
Reclamă

Ca un adevărat puzzle, tot mai multe aspecte menționate în Apocalipsă par să devină rând pe rând palpabile. După cutremure, război, incendii, tsunami, o propunere oficială discutată de mai marii lumii produce controverse. Este vorba despre promovarea și legalizarea căsătoriilor dintre oameni și animale, ca un pas spre „diversitate”. Aspectul s-a discutat în cadrul unuia dintre cele mai mari evenimente ale lumii, care a reunit puterile importante de pe planetă.


Ordin către guverne să accepte căsătoriile cu animale

Zilele trecute a avut loc Forumul Economic Mondial de la Davos, eveniment desfășurat anual. Reuniunea cuprinde majoritatea liderilor globali din politică, dar și din sectorul economic. Totodată, la întrunire au fost invitate și vedete de talie internațională, dar și activiști sociali sau de mediu, cunoscuți în lume. În 2022, evenimentul s-a concentrat pe războiul dintre Ucraina și Rusia, dar și pe impactul pe care acesta îl lasă în lume.

Evenimentul de la Davos a durat 5 zile și a purtat denumirea de „Cooperare într-o lume fragmentată”. Prezenți au fost nu mai puțin de 50 de oficiali conducători de state. Cancelarul german Olaf Scholz,  președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și premierul spaniol Pedro Sanchez au fost doar câteva dintre personalități. Totodată, șefii companiilor TikTok sau Microsoft au luat de asemenea parte la întrunire.

Tematica a fost abordată de mai marii lumii

Anul acesta, Forumul Economic Mondial era anunțat a fi o reuniune bazată mai ales pe situația actuală financiară a lumii. Pe lângă aceste aspect, pe parcursul celor 5 zile ale acestei întruniri au fost abordate și alte teme și preocupări ale lumii actuale. Burnout-ul, alimentația sau căsătoriile „în afara tiparelor” au fost de asemenea pe lista de discuții a participanților.

Reclamă

Una dintre tematicile care au scandalizat la propriu numeroși oameni din întreaga lume este legată de promovarea căsătoriilor cu animale. Se vorbește în mediul online despre o adevărată impunere în acest sens în fața guvernelor din întreaga lume. Explicația mai multor membrii care au luat cuvântul pe acest subiect în cadrul conferinței de la Davos este aceea că într-un asemenea context ( căsătoria om – animal) se promovează diversitatea.

Organizațiile de protecție a animalelor condamna vehement ideea

Organizațiile de protecție a animalelor sunt total împotriva acestui aspect, făcând chiar trimitere la zoofilie.  De asemenea, în mediul online a existat o adevărată explozie de răzvrătiri legate de această idee.

Dincolo de acest „război” al controverselor deja început, mai grav este că Spania a fost prima care a răspuns afirmativ unei astfel de inițiative.

De neconceput în biserică

Astfel de teme și atitudini sunt aspru privite de reprezentanții celor mai multe dintre religii. Căsătoriile dintre om și animal nu pot exista din nici o perspectivă a firescului vieții, a învățăturilor creștine.

Conform religiei ortodoxe, căsătoria este o Taină Sfântă care presupune binecuvântarea lui Dumnezeu în viața celor doi soți. Nu este de conceput o astfel de ipoteză deviantă de la dogmele bisericești. De altfel, biserica ortodoxă nu recunoaște nici căsătoriile dintre persoanele de același sex. Motivul fiind același, respectiv, Taina Cununiei nu poate avea loc decât între bărbat

Există deja un site online care „oficiază” astfel de căsătorii

În mediul online a fost creat deja un site care oficiază astfel de legăminte între oameni și animalele pe care le îndrăgesc. http://www.marryyourpet.com/  , nu încurajează însă relațiile trupești între cei care devin „soți”.

și femeie, așa cum a zidit Hristos biserica.

Reclamă
Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro