Un nou cutremur zguduie România. Ţara noastră nu pare să scape de seisme. Un nou cutremur cu magnitudine mare a avut loc în această după-amiază. Seismul, cu magnitudine de 4,4 a avut loc marți după-amiază la ora 14:12 în județul Buzău, zona seismică Vrancea.

Reclamă

Iniţial, s-a anunţat că pe data de 02 iunie, la ora 14:12:55, ora României, s-a produs în zona seismică Vrancea, Covasna un cutremur mediu cu magnitudinea 4,5, la adâncimea de 110 kilomeri. Anunţul a fost transmis de Institutul Național pentru Fizica Pământului. Ulterior, datele au fost schimbate.

Reclamă

Un nou cutremur zguduie România. Ce intensitate a avut seismul

INFP a revizuit datele furnizate despre cutremur, la scurt timp. Astfel, s-a ajuns la magnitudinea de 4,4 și adâncimea de 99 de kilometri. De asemenea, a schimbat locul de producere al județului, din Covasna în Buzău. Zona seismică activă Vrancea este una dintre cele mai periculoase zone seismice din România, fiind nev

Astfel, seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 74 km est de Brasov, 83 km nord-est de Ploiești, 111 km sud de Bacău, 117 km vest de Brăila, 117 km vest de Galați, 134 km nord de București, 156 km nord-est de Pitești, 188 km est de Sibiu, 191 km sud-vest de Iași, 199 km nord de Ruse.

Seismul a fost anunțat inițial cu magnitudinea de moment 4,8 la o adâncime de 117 kilometri. Acesta a fost resimţit în mai multe zone din România, intensitatea fiind una destul de mare.

Anul cutremurelor în România

Cel mai semnificativ cutremur din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea. Acesta a avut loc la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit inclusiv la Bucureşti.

În ultimele 30 de zile au avut loc mai multe seisme cu o magnitudine destul de mare. Chiar şi la finalul lunii mai, lună cu cele mai multe seisme din acest an, a avut loc un cutremur atipic. Acesta a avut o magnitudine de fix 2.0 grade pe scara Richter şi s-a produs în partea Munteniei de Buzău. Anunţul a fost făcut Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a fost destul de atipic, deoarece s-a produs la o suprafaţă de doar 17 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56 km V de Brăila, 63 km V de Galați, 105 km E de Ploiești, 133 km NE de București, 135 km E de Brașov, 142 km S de Bacău, 165 km NV de Constanța, 191 km NE de Ruse, 195 km E de Pitești, 208 km S de Iași.