Meteorologii au emis o nouă alertă meteo pentru România. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, un nou val de furtuni loveşte România.  Se vor semnala condiţii de averse, tunete, vânt puternic, grindină și vijelii în mai multe zone din țară. Cea mai mare parte a teritoriului va fi lovită de furtuni puternice.

Un nou val de furtuni loveşte România

Alertă meteo în mai multe zone din țară. Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de astăzi o informare meteo. Meteorologii au emis alertă de vreme rea valabilă pentru sudul, sud-estul și centrul țării, până miercuri.

Informarea este valabilă de astăzi de la ora 10.00 şi până miercuri la ora 8.00. Vremea rea se va menţine în sudul ţării, precum şi în Sud-estul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane. Instabilitatea atmosferică rămâne valabilă în întreg teritoriul.

Instabilitatea atmosferică se menţine în România

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Cea mai mare parte a teritoriului va fi lovită de ploi în România. De altfel, în zonele de câmpie se vor semnala şi inundaţii semnificative.

Ploile vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 până la 25 l/mp și izolat 30 până la 40 l/mp. Aceste fenomene se găsesc îndeosebi în estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea. Acestea se vor menţine în cele două regiuni care până de curând au fost lovite de secetă destul de puternică.

În cea mai mare parte a ţării, temperaturile se menţin destul de reci pentru o perioadă destul de lungă. Valorile meteo minime se vor încadra între 5 şi 11 grade Celsius. De altfel, maximele se vor încadra între 15 şi 25 de grade Celsius. Cerul rămâne variabil, mai mult noros, în cea mai mare parte a teritoriul.