Un judeţ se închide din cauza coronavirusului! Autoritățile sunt pregătite să blocheze totul! Coronavirusul a făcut din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăvire şi de deces în România. Mai multe judeţe din România sunt gata să îşi închidă porţile în perioada următoare. În unul dintre judeţe, deja s-a dat alerta.

Un judeţ se închide din cauza coronavirusului. Autorităţile sunt în alertă

În  județul Galați s-au înregistrat cifre foarte mari de infectări cu noul coronavirus. Din cauza numărului mare de îmbolnăviri, spitalele din Galaţi sunt în colaps. Medicii nu mai fac faţă, paturile de la ATI nu mai ajung, iar camerele sunt insuficiente. Mulţi pacienţi sunt mutaţi în alte judeţe, aşa cum se întâmplă deja şi în Argeş.  În ultimele trei zile, numărul infectărilor a trecut de 80 de persoane.

Ce declară autorităţile

„Am făcut o evaluare a numărului de paturi din spitale, vrem să ştim exact care este situaţia. Am solicitat această evaluare pentru că există riscul să nu mai putem prelua în spitale toate persoanele care sunt confirmate pozitiv. Ori, dacă nu înţelegem cu toţii că trebuie să fim responsabili, să dăm dovadă de conştiinţă civică, să evităm aglomerările, să evităm să ne deplasăm fără mască în spaţii comerciale sau în incinte, în magazine, vom avea probleme, iar problemele se pare că vor fi din ce în ce mai mari”, ne-a explicat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Tot mai multe focare de infecţie au fost găsite în Galaţi. În cursul zilei de joi, a apărut la un mare depozit de medicamente din Galați, unde 19 dintre angajați au fost deja confirmați pozitiv. Unitatea a fost deja închisă şi urmează să fie dezinfectată.

„A fost confirmat un focar la o firmă de distribuţie de medicamente. Cei 35 angajaţi au fost testaţi. Dintre aceştia, 12 au rezultate pozitive, 19 au rezultate negative şi avem patru analize în aşteptare. Firma a fost închisă pentru dezinfecţie terminală. Se continuă ancheta epidemiologică pentru identificarea contacţilor. Cei depistaţi pozitiv au fost internaţi în spitalele suport”, a spus Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Miercuri, la Șantierul Naval Galați, 41 de angajați au fost confirmați cu Covid 19. Oamenii erau angajați în diferie secții din cadrul șantierului.