Recunoașterea faciala i-a adus din nou împreună. Copilul unei familii care a fost răpit la vârsta de 2 ani, a fost găsit 32 de ani mai târziu.

Recunoașterea facială i-a ajutat

Mao Yin a fost luat de lângă familia sa în 1988, în timp ce se afla în afara unui hotel din orașul chinez Xi’an, în provincia Shaanxi. El a fost apoi vândut unui cuplu fără copii din provincia vecină Sichuan, potrivit televiziunii chineze CCTV.

Autoritățile au anunțat că încă investighează răpirea inițială și nu au oferit informații suplimentare despre părinții adoptivi ai lui Mao. Potrivit raportului, Mao a fost crescut de părinții săi adoptivi care l-au numit Gu Ningning. Ei nu au știut că părinții săi biologici îl căutau de mai bine de trei decenii.

Spre sfârșitul lui aprilie, poliția din Xian a primit o informație, potrivit căreia un bărbat din provincia Sichuan a cumpărat un copil de la Shaanxi la sfârșitul anilor ’80, a informat agenția de știri Xinhua.

Poliția a folosit tehnologia de recunoaștere facială. Ei au analizat o fotografie veche cu Mao de pe vremea când avea doi ani, și o imagine simulată a lui ca adult. Polițiștii au comparat fotografiile din baza de date națională, potrivit CCTV.

După o serie de investigații și comparații, poliția a depistat un bărbat din orașul Mianyang care semăna cu imaginea lui Mao. Ulterior, a fost confirmat că este fiul răpit folosind un test ADN, a raportat Xinhua.

Bărbatul  s-a reunit luni cu familia sa

Luni, Mao, în vârstă de 34 de ani, s-a reîntâlnit cu părinții săi biologici la o conferință de presă susținută de poliția din Xi’an.

„Nu vreau să mă părăsească. Nu-l mai las să mă părăsească”, a spus mama lui, Li Jingzhi, în timp ce-și ținea  fiul de mână.

Bărbatul are o afacere cu decorațiuni în Sichuan. Însă a spus că se va muta la Xi’an pentru a locui cu părinții săi biologici, potrivit CCTV.

În încercarea de a-și găsi fiul răpit, mama acestuia a trimis peste 100.000 de pliante și a apărut la numeroase programe de televiziune naționale.  Femeia a devenit voluntară, și a colectat informații despre alți copii dispăruți. Ea i-a ajutat pe 29 dintre ei să se reîntâlnească cu familiile lor. Potrivit CCTV, Mao o văzuse pe Li vorbind despre fiul ei dispărut la televizor și a fost impresionat de perseverența ei.

Nu există un bilanț oficial despre câți copii sunt răpiți anual în China. Pe site-ul web „Baby Come Home”, o platformă prin care părinții chinezi pot posta notificări despre copii dispăruți. Peste 51.000 de familii înregistrate își caută copiii.