Românii scapă de izolarea la domiciliu. Veste mare pentru români.  Președintele Klaus Iohannis a ieşit public cu noi declaraţii de presă. Acesta a anunţat ridicarea încă a unei părți din restricțiile împotriva coronavirusului. Din data de 15 iunie, se vor lua mai multe măsuri de relaxare. Astfel, românii vor avea parte de mai multe măsuri de relaxare peste doar câteva zile.

Reclamă

Printre acestea anunţăm că se deschid mall-urile, se vor putea organiza evenimente private cu maxim 20 de persoane. De altfel, Iohannis a anunţat că se deschid creșele și grădinițele private, dar starea de alertă se prelungește. Motivul pentru care starea de alertă se prelungeşte este numărul de cazuri de infectare cu coronavirus care nu pare să scadă considerabil. Până când România nu va avea mai puţine cazuri pe secţia de Terapie Intensivă, starea de alertă nu va fi prelungită.

Reclamă

De altfel, românii din anumite ţări vor putea să se întoarcă în ţară fără să intre în carantină. Acest lucru este decis pentru anumite ţări în care măsurile de relaxare sunt mult mai lejere. Anunţul a fost făcut de preşedintele Iohannis.

Românii scapă de izolarea la domiciliu. Ce declară preşedintele Iohannis

„Măsuri de izolare la domiciliu au ocupat un spațiu destul de lung în analiza noastră. Este important să renunțăm la unele din aceste măsuri, acolo unde este posibil. S-a găsit un criteriu după care să lucrăm. Lucrurile vor fi mai relaxate cu statele unde numărul de îmbolnăviri este de sub 5 cazuri la un milion de locuitori. Deocamdată aici nu se califică Italia, Spania, Belgia, Suedia, Olanda. În acest sens, având un criteriu obicetiv, vom urmări cu mare atenție comunicările de la nivelul UE”, a declarat Iohannis.

La ora actuală, România are 20.945 de cazuri confirmate de coronavirus. Numărul cazurilor nu pare să scadă prea rapid. Dintre acestea, numărul deceselor este de 1360, iar în carantină încă se află 2912 persoane. În izolare se află 99.349 de români, iar din numărul de 20.945 confirmaţi, 15.103 sunt declaraţi vindecaţi.