Sunt gata noile măsuri de relaxare! Este o vestă bună pentru toţi românii. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat noile măsuri de relaxare care vor fi gata din 15 iunie.

Reclamă

Șeful statului a anunţat noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare după data de 15 iunie. Toți românii vor fi bucuroşi să afle veştile. La fel ca şi ceilalţi politicieni, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că starea de alertă trebuie prelungită. Numărul cazurilor de coronavirus nu a scăzut considerabil, astfel că este nevoie ca starea de alertă să fie prelungită. de altfel, o serie de măsuri de relaxare nu vor fi ridicate deoarece riscul ar fi mult prea mare.

Reclamă

Printre noile măsuri de relaxare se anunţă deschiderea mall-urilor, organizarea evenimentelor private, precum şi redeschiderea after school-urilor, creșelor și grădinițelor. Toate aceste măsuri de relaxare vin cu o serie de reguli obligatorii.

Ce avem voie să facem din 15 iunie

„Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu a crescut semnificativ, consideram ca putem continua cu noi măsuri de relaxare. După 15 iunie se pot redeschide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă. De asemenea, vor fi posibile evenimente private, nu publice. Pot fi prezente 20 de persoane la evenimentele private desfășurate în interior.

Pentru a veni în sprijinul părinților care vor trebui să meargă la serviciu, va fi posibilă după 15 iunie redeschiderea after school-urilor, creșelor și grădinițelor private. De asemenea, s-ar putea redeschide și sălile de fitness, a explicat şeful statului.

Noutăţi legate de sezonul estival

Klaus Iohannis a vorbit şi despre deschiderea piscinelor exterioare. Şi aici se vor impune mai multe reguli de protecţie împotriva coronavirusului. De altfel, şeful statului a mai explicat că România nu are o scădere semnificativă a numărului de cazuri noi. Avem încă 150 de persoane în medie la terapie intensivă. Se impune prelungirea stării de alertă. Astfel, autorităţile slăbesc restricţiile, însă starea de alertă rămâne.

„Având în vedere că începe sezonul estival, va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare cu respectarea normelor. De asemenea, este important ca ușor ușor să renunțăm la unele măsuri acolo unde este posibil. Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic. Mai exact, unde sunt sub 5 cazuri la un milion de locuitori în media ultimelor 14 zile. Deocamdată, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Olanda.”, a spus Iohannis.