Meteo 10 iunie nu vine cu vești prea bune pentru români. Meteorologii anunță vreme destul de schimbătoare pentru această perioadă a anului. Vremea de toamnă se instalează în România.

Meteo 10 iunie. Cum va fi vremea în România

Vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a țării.  Pe aproape întreg teritoriul, cerul va fi variabil, mai mult noros. Temporar înnorări vor fi în toată România. Se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice. Alături de aceste fenomene vor mai avea loc descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină şi posibil vijelii. În sud-est, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi doar pe arii restrânse. Cele mai întâlnite fenomene de acest gen se regăsesc mai ales după-amiaza și seara.

Ploile vor avea caracter torențial în cea mai mare parte a acestei zile, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă destul de semnificative. Regimul pluviometric este în creștere.

Termometrele vor înregistra valori maxime cuprinse între 23 și 32 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în zonele de este ale țării, mai ales în cea de-a doua parte a zilei. În schimb, temperaturile minime se vor situa între 9 și 20 de grade Celsius.

 Cum va fi vremea în Capitală, miercuri, 10 iunie

În București, meteorologii anunță vreme la fel ca în restul țării. Instabilitatea atmosferică va crește destul de mult. Întreaga zi va fi dominată de ploi puternice, averse și descărcări electrice. De altfel, vântul va sufla pe tot parcursul zilei, slab spre moderat, cu intensificări de scurtă durată.

Termometrele vor înregistra temperaturi destul de mari în București. Cu toate acestea însă, nu va fi mai cald ca în restul țării.  Valorile maxime înregistrate ale temperarurii se vor încadra între 27 și 29 de grade Celsius. În schimb,  temperaturile minime coboară spre pragul de 15-17 grade Celsius.