Reclamă
Reclamă

În 2019, statistica arată că navele de croazieră au transportat aproximativ 30 de milioane de pasageri.

În esență, turismul de croazieră este o formă de turism de enclavă cu toate serviciile incluse: cazare, transport, ospitalitate și atracții. Croaziera a devenit segmentul cu cea mai rapidă creștere în industria călătoriilor din întreaga lume și nu este surprinzător cu varietatea mare de croaziere oferite în prezent.

Turismul de croazieră este extrem de popular în toată lumea, dar vine la pachet cu avantaje și dezavantaje pentru turiști, cu numeroase beneficii economice pentru destinațiile gazdă, dar și cu un impact important asupra mediului înconjurător.

Avantaje și dezavantaje pentru turiști

Croazierele sunt tot mai căutate de turiști, în special de cei ce doresc să se relaxeze, să se simtă răsfățați și, de asemenea, să vadă diferite locuri noi pe durata întregii călătorii. Croazierele permit astlfe de vacanțe relaxante în timp ce fac opriri în mai multe locuri interesante și distractive, scutind turiștii de stresul suplimentar în care aceștia ar trebui să-și planifice singuri vacanțele pentru a ajunge în acele locuri.

Reclamă

Un alt avantaj al croazierelor ține de partea de activități și divertisment. Pe navele de croazieră, pasagerii au acces la numeroase oportunități de relaxare, printre care piscine, săli de spectacole, cinematografe, săli de jocuri și cazinouri cu jocuri clasice precum ruletă, poker, blackjack, dar și numeroase sloturi.

Pe lângă aspectele pozitive pe care le-am prezentat mai sus, există câteva beneficii suplimentare pentru o croazieră, iar aici menționăm următoarele: mai multe bagaje; mai multe locuri vizitate; activități diverse; momente de divertisment și distracție în timp ce călătoriți la bordul vasului.

Croazierele vin la pachet și cu o serie de dezavantaje pentru turiști, iar printre cele mai importante le aducem în atenție pe următoarele: traseu prestabilit și condiționat de timp; limitate din punct de vedere al zborurilor; nu vă puteți bucura de liniște deplină; serviciile extra sunt scumpe. Croazierele au un public țintă și, după cum se poate observa, avantajele și dezavantajele sunt sau nu pe placul multora.

Dacă vă regăsiți în tiparul pasagerului de croaziere, nu ezitați să vă rezervați următoarea vacanță, dar nu înainte de a arunca o privire peste câteva sfaturi și recomandări pe care le-am notat mai jos.

Sfaturi:

Luați un prelungitor – majoritatea cabinelor de pe vasele de croazieră au un număr redus de prize. Asigurați-vă înainte dacă este permis să luați la voi un prelungitor cu mai multe prize.

Walkie-talkie pentru comunicare – Dacă mergeti în călătorie alături de familie, prieteni sau un grup mai mare de cunoscuți, luați-vă niște walkie-talkie pentru comunicare. Vasele de croazieră au Wi-Fi, dar cu siguranță vor fi zone în care internetul nu va funcționa și nici nu e indicat să folosiți telefonul mobil pentru că vă veți trezi cu facturile mărite.

Încălțăminte – Luați încălțăminte lejeră, comodă pentru mers mult, iar pe vas este suficient să aveți o pereche de șlapi. Pantofii de mers pe jos vor fi folosiți în port, deoarece probabil veți merge destul de mult, așa că pantofii confortabili ajută foarte mult. Șlapii pentru utilizare în jurul piscinelor navei trebuie să aibă o aderență decentă, deoarece o punte umedă poate fi deosebit de alunecoasă.

Atenție la prețuri – Croazierele sunt adesea scumpe, rezervați devreme pentru cele mai bune prețuri, de preferință, cu o agenție de turism specializată în croaziere. Totuși, acordați atenție navei, precum și prețului, deoarece navele mai noi sau mai recent modernizate vor fi adesea mai frumoase, mai curate și au dotări mai bune la bord.

Concluzii:
Croazierele continuă să se extindă la nivel global, iar media de vârsta a celor ce aleg astfel de vacanțe este în scădere. Tot mai mulți tineri aleg să călătorească cu vasele de croazieră pentru a se bucura de tot ce oferă noile vase de croazieră, pentru a vizita diferite locuri din lumea întreagă, dar și pentru experiențe inedite.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro