Tudorel Toader chiar a vorbit și despre modificarea codurilor penale și a spus și despre cum a fost acea perioadă.

Reclamă

Fostul ministru a fost întrebat dacă Liviu Dragnrea a fost cel care a cerut modificarea codurilor penale pentru a scăpa de probleme. El a răspuns că i s-a cerut în mod insistent să promoveze OUG-ul pentru a modifica Codul penal.

Reclamă

Ce a spus Tudorel Toader  despre Liviu Dragnea?

„O dată am avut o întrevedere de patru ore şi jumătate, la vârful vârfului”, a recunoscut fostul ministru.

Tudorel Toader a spus în timpul intrviului cu Ion Cristoiu că toate iniţiativele pe care le-au semnat au fost corect constituționale.

,,Alea două decizii ale CCR vizând Codurile Penale, Codul de Procedură Penală, care au declarat multe soluţii neconstuţionale în controlul aprior, deci înainte de a intra legea în vigoare, deci niciuna din soluţiile acelea nu au plecat de la ministerul Justiţiei. Au plecat din alte centre din astea sau din comisia specială, chiar din Parlament”, a declarat fostul ministru.

Cine a făcut solicitările?

El a afirmat că i s-a cerut în mod insistent să facă aceste modificări a codurilor penale. Chiar și fostul premier Viorica Dăncilă a făcut asemenea solicitări.

„Acum cu privire la conţinutul legii, eu aş spune doar aşa. Mi s-a cerut insistent, de foarte multe ori. O dată am avut o întrevedere de patru ore şi jumătate, la vârful vârfului. Eram patru din ţara asta, din care era şi doamna prim-ministru şi ni se cerea să promovez OUG pentru modificarea Codului Penal Procedură Penală. Cu ce rămăsese de la CCR, inclusiv propunerile plecare de la ministerul Justiţiei în acord cu deciziile Curţii.

Şi eu atunci am stat patru ore jumate. Era o zi care veneam din străinătate, eram obosit. Dar era un soi de oboseală care te întăreşte. Patru ore am stat, am ascultat şi argumentul meu a fost forte, să spunem. „Care este urgenţa ca să modifici Codul Penal prin OUG, să reduci termenul de prescripţie?” Pentru că eu am fost judecător 10 ani de zile. Am contribuit oarecum la cristalizarea celor 4 criterii după care se măsoară urgenţa unei OUG şi nu era niciuna.

Tudorel Toader a mai povestit că a spus celor care au avut aceste solicitări, că aceste modificări pot fi făcute și în Parlament prin procedură de urgență. Fără a fi nevoie ca această procedură să fie finalizată în Guvern. Toader a recunoscut că acela a fost momentul în care a știut că și-a semnat plecarea din Guvern.