Un cont  care a copiat toate tweet-urile lui Donald Trump a fost suspendat în 68 de ore de la crearea sa. Motivul? Încălcarea regulilor site-ului social media cu privire la glorificarea violenței.

Donald Trump primește tratament preferențial. Un cont identic suspendat

Contul „@SuspendThePres” a fost început ca un experiment de către utilizator „@BizzareLazar”. Pentru a determina dacă Trump încălca într-adevăr condițiile de furnizare a serviciului Twitter. Platforma s-a confruntat cu critici pentru că nu a luat măsuri suficiente împotriva postărilor președintelui.  De aceea a  introdus multe reguli noi cu privire la validitatea conținutului său pentru a-l păstra pe platformă.

Tweet-ul care a suspendat contul în cele din urmă a fost mesajul președintelui în urma protestelor  pentru George Floyd. Atunci Trump a afirmat: ,, atunci când începe jaful, începe împușcarea. “

Pe contul real al președintelui, acel tweet a dus la etichetarea postării. Se afirma că președintele „glorifică violența”, dar nu va fi eliminat, deoarece „Twitter a stabilit că ar putea fi în interesul publicului ca Tweet-ul să rămână accesibil”.

Comentariul lui Trump potrivit căruia „atunci când începe jaful, împușcarea începe” provine de la un șef al poliției din Miami, pe fondul violenței rasiale  în 1967. Președintele a spus că nu știe originea expresiei, dar că „este exactă”.

Cel care a copiat postarea suspendat pentru 12 ore, iar tweet-ul eliminat

Când contul SuspendThePres a trimis același mesaj, contul a fost suspendat timp de 12 ore, iar tweet-ul infracțional a trebuit să fie șters.

„Cred că noi, ca societate liberă, care depinde din ce în ce mai mult de rețelele de socializare pentru a strânge informațiile, suntem responsabili de responsabilizarea aleșilor noștri pentru conținutul pe care l-au pus acolo”, a declarat persoana din spatele contului pentru Mashable.

„Platformele de socializare în sine au aceleași responsabilități, însă pot fi împiedicate de anumite limitări.”

După ce perioada de limitare pentru cele 12 ore a contului a fost ridicată. El a continuat să copieze mesajele președintelui.  A vrut să evidențieze diferența în abordarea pe care o are Twitter atunci când aceleași mesaje sunt postate de un utilizator mediu comparativ cu unul dintre cele mai puternice conturi ale sale. Iar acest experiment chiar arată acest lucru.