Rezultatul este de-a dreptul uimitor, pe toată durata sezonului rece

În sezonul rece, grădinarii încearcă tot ce este posibil pentru a păstra florile înflorite și frumoase. Prin urmare, dacă și tu ai mușcate acasă și vrei să ai grijă de ele ca să nu moară când vremea este nefavorabilă, atunci trebuie să urmezi câțiva pași importanți și să ai în vedere niște sfaturi de la grădinari desăvârșiți. Iată cum să menții mușcatele pline de flori.

Metoda perfectă de a păstra florile ca în sezonul cald

Mușcatele trec prin diverse transformări atunci când vremea se răcește. Atâta timp cât ele trec prin schimbări, gospodinele trebuie să aibă mare grijă și să îngrijească cu atenție, căci acestea se pot ofili imediat.

Este important să renunțați la fertilizare și să nu le administrați îngrășământ atunci când ele urmează să intre în repaus. De asemenea, este extrem de important să curățați florile, frunzele, dar și lăstarii bolnavi sau uscați, apoi să aveți mare grijă de pământul acestora. Pentru o foarte bună aerare, folosiți un bețișor, însă fiți atenți să nu răniți rădăcinile. După ce afară se vor înregistra temperaturi de 5 grade Celsius sau mai puțin, mușcatele trebuie ținute în spații protejate.

În această perioadă este important să răriți udările mușcatelor înainte de a le schimba mediul. Asta pentru că pământul de la suprafață trebuie să se usuce foarte bine. În caz contrar, rădăcinile pot putrezi.

Trucul ideal pentru a păstra mușcatele pline de flori întreaga toamnă. Cu siguranță nu va da greș
Arhivă presă

Pe de altă parte, tot toamna este timpul să scurtați la jumătate lăstarii mușcatelor care se află în ghivece. După ce ați terminat acest proces, puneți florile în camera unde aveți de gând să le lăsați peste iarnă. Dacă vremea este mai blândă, puteți să amânați pentru începutul lunii noiembrie scurtarea lăstarilor.

Sfaturi importante pentru îngrijirea mușcatelor, pe timp de toamnă:

  • Atunci când cumpărași o mușcată este important să o alegeți pe cea de talie mică.
  • Cumpărați întotdeauna mușcate sănătoase, fără să aibă urme de boală sau frunze uscate.
  • Creșteți mușcatele în amestecuri îmbogățite în nisip și turbă sau în pământ de grădină.
  • Mutați mușcatele cumpărate în ghivece spațioase sau jardiniere.
Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii