Majoritatea românilor care primesc vouchere de vacanță s-au întrebat ce se întâmplă cu acestea în 2020, din cauza pandemiei. Autoritățile au anunțat noi modificări de mare importanță. Astfel, voucherele de vacanță vin cu noi schimbări.

Reclamă

În momentul în care România a primit lovitura pandemiei de coronavirus, economia a fost la pământ. Din această cauză, mai multe instituții au făcut schimbări radicale. Una dintre acestea a fost modificarea voucherele de vacanță.

Reclamă

Astfel, a fost extinsă valabilitatea tichetelor de vacanță. Este vorba despre tichetele care au fost emise în decembrie 2019. Acestea vor fi acum valabile, până în luna mai a anului 2021. Această decizie este irevocabilă deoarece a fost deja publicată în Monitorul Oficial. De altfel, decizia a și intrat în vigoare.

Autoritățile au decis acest proiect deoarece toate voucherele ar expirat în perioada în care România se află pe timpul pandemiei de coronavirus. Acest lucru ar fi fost nedrept pentru angajații care aveau vacanțe plănuite în baza voucherelor. Decizia s-a luat rapid, ținând cont că România încă este în stare de alertă și nu se cunoaște evoluția pandemiei.

O alfă modificare care privește voucherele de vacanță este aceea că de acum nu se mai emit decât în format electronic. Până acum, voucherele arătau exact ca bonurile de masă.

Ce valoare vor avea voucherele de vacanță

În ceea ce privește valoarea voucherelor de vacanță, nu avem schimbări. Aceasta rămâne la nivelul anului trecut. Altfel spus, orice salariat va primi suma de 1.450 de lei.

Vouchelere de vacantă, sau tichetele de vacanță, se acordă atât angajaților de la stat cât și angajaților din mediul privat. Acordarea acestora are ca scop principal a acoperi o parte din cheltuielile din timpul concediilor desfășurate în interiorul țării. Râmâne de văzut în ce stațiuni vor mai fi primiți românii, în baza voucherelor de vacanță. Până acum, mai multe pensiuni au anunțat că nu vor primi vouchere, însă nu se știe dacă se vor pune în aplicare.