Data la care românii nu vor mai purta mască de protecție ar putea fi aproape. Ministrul Sănătății a dezbătut unul dintre cele mai arzătoare subiecte ale românilor. Mai exact, când vom scăpa de masca de protecție care ne ajută să ținem coronavirusul la distanță pe cât de mult se mai poate în contextul actual.

Reclamă

Când scăpăm de masca de protecție?Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat oficial când s-ar putea întâmpla asta în România. Potrivit ministrului, din această vară, s-ar putea ca masca să nu mai fie obligatorie.

Reclamă

Data la care românii nu vor mai purta mască de protecție

Nelu Tătaru a explicat că românii nu trebuie să fie nerăbdători, deoarece totul ține de modul în care va evolua pandemia de coronavirus. Cu cât numărul cazurilor scade, cu atât masurile de relaxare vor fi mai multe. Până atunci, românii pot doar să aștepte.

Când scăpăm de mască

Nelu Tătaru a explicat, la Digi24 că, în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus, până în 15 iunie, Guvernul va anunţa noi măsuri de relaxare. Printre acestea, se vor afla măsuri care ar putea duce la revenirea României la normal. Cu toate acestea, oamenii vor fi nevoiți să conviețuiască cu virusul.

Ce declară Nelu Tătaru

„S-ar putea renunţa în funcţie de evoluţia pandemiei. Ne gândim ca la sfârşitul lui iulie – august, să ajungem la o viaţă normală. Urmează să fim pregătiţi în eventualitatea celui de-al doilea val”, a declarat ministrul.

Mai multe țări din Europa au început deja anularea obligativității măștii de protecție. Acestea vor deveni doar o opțiune pentru cei care doresc să se protejeze împotriva coronavirusului. În schimb, în țările în care numărul cazurilor nu va scădea, masca devine obligatorie. În România, masca a ajuns să fie o obligativitate în momentul în care țara a ieșit din starea de urgență și a intrat în starea de alertă.