Reclamă
Reclamă

Înființarea unei platforme aeriene care să permită decolarea și aterizarea unor taxiuri zburătoare electrice a fost autorizată la Paris, marți, prin decret guvernamental publicat în Monitorul oficial. Pe durata evenimentului vor avea loc curse demonstrative gratuite, scrie presa franceză.

Numai că Primăria Parisului a anunțat că va contesta ordinul, potrivit Ouest France.

Zilele trecute, directorul general al Aeroports de Paris (ADP), Augustin de Romanet, a anunțat pentru publicația Ouest-France, că așteaptă o certificare pentru a putea testa taxiuri zburătoare deasupra capitalei în timpul Jocurilor Olimpice.

Reclamă

„Să fie președintele Franței, Emmanuel Macron, primul european care să se urce la bordul unui taxi zburător cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Paris? În orice caz, Romanet așa propunea la 7 iulie, în interviul acordat Ouest France.”

Ordinul guvernamental autorizează crearea unei a cincea platforme pentru taxiurile zburătoare ale companiei Volocopter. Acest „vertiport” va fi instalat pe o barjă pe Sena. Primăria Parisului a anunțat că va contesta ordinul.

Experimentul cu taxiuri zburătoare, limitat la zboruri de demonstrație gratuite, este criticat de numeroși aleși municipali din Paris, atât de la majoritate, cât și de la opoziție. Aceștia îl numesc „un proiect absurd” și o „aberație ecologică”.

De altfel, Primăria Parisului a anunțat că va studia posibilitatea unui recurs în justiție împotriva acestei decizii, conform edilului socialist al capitalei franceze, Anne Hidalgo.

Promotorii acestor taxiuri zburătoare, prezentate ca fiind mai mici, mai ușoare și mai puțin zgomotoase decât elicopterele, insistă asupra posibilității de a le folosi ulterior – grație unor versiuni mai mari – mai ales pentru transportul sanitar de urgență.

Jocurile Olimpice vor începe la data de 26 iulie în capitala Franței, iar aprobarea Guvernului francez pentru acest proiect referitor la taxiurile zburătoare era așteptată de mai multe luni.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro