1. Alege bananele verzi
În momentul în care mergem la cumpărături și suntem la raionul de fructe și legume, ideal ar fi să luam banane verzi, în loc de cele galbene. Deși a doua variantă este mai dulce și mai moale, ele se vor strica mai repede odată ce ai ajuns cu ele acasă. Bananele verzi se vor coace mai târziu și le poți păstra prospețimea mai mult timp.
2. Folosește folie pentru tulpină
Etilena este gazul degajat de tulpina bananelor. Te poți folosi pentru a preveni accelerarea procesului de coacere. Tot ce ai de făcut este să înfășori tulpina într-o folie de aluminiu sau de plastic. Este recomandat să faci acest lucru cu fiecare fruct în parte.
3. Bananele coapte lasă-le în frigider
Păstrarea bananelor coapte în frigider le va lungi durata de viață. Fiindcă este rece, nu se vor mai coace li vor rămâne în aceeași stare. Astfel, le poți depozita în frigider fără să-ți fie frică. Totuși, nu este recomandat și pentru bananele verzi.
![](https://substantial.ro/wp-content/uploads/2022/06/banane.webp)
4. Atârnă bananele de un suport
Bananele încep procesul de coacere după ce culese. După ce sunt luate din copac, tulpina secretă etilenă și coacerea are loc în mod mai rapid. Dacă veți agăța fructele coacerea va fi mult mai încetinită. Pe lângă asta, veți evita formarea de puncte maro fiindcă le țineți pe blatul de bucătărie sau în bolul de fructe.
5. Pune-le în congelator
Dacă ai cumpărat prea multe banane și nu le poți consuma în timp util înainte să se strice, cel mai indicat lucru este să le pui în congelator. Cel mai indicat este să le congelezi când sunt coapte și ai grijă cum le depui. Nu pune bananele întregi la înghețat, ci curăță-le de coajă sau le poți tăia în bucăți. În acest fel le poți folosi mult mai ușot în cazul unei rețete de smoothie.