Taylor Swift se numără printre vedetele care au atras atenția asupra rasismului. Și chiar a luat atitudine împotriva președintelui Donald Trump.

Taylor Swift și-a îndemnat fanii să combată inegalitatea rasială și brutalitatea poliției. Prin votarea unor oameni buni la urne în luna noiembrie.

Taylor Swift  le cere fanilor să voteze cu cap în noiembrie

După aproape două săptămâni de absență de pe Twitter, în timp ce protestele Black Lives Matter au măturat națiunea. Taylor Swift a revenit pe platformă pentru a pleda pentru mișcare. Unii fani au aplaudat-o pentru că au folosit media socială pentru a vorbi. Alții au fost mai puțin impresionați și doreau mai mult de la ea, mai ales că aștepta atât de mult să spună orice.

Starul pop le-a cerut adepților ei de pe Twitter să voteze liderii locali și de stat care vor aborda rasismul sistematic.

„Nedreptatea rasială a fost adânc înrădăcinată în guvernele locale și de stat, iar modificările TREBUIE să fie făcute acolo”, a replicat marți artista.

Ea a adăugat: „Pentru ca politicile să se schimbe, trebuie să alegem oameni care vor lupta împotriva brutalității polițienești și a rasismului de orice fel. #BlackLivesMatter.“

Swift i-a îndemnat pe cei 86,4 milioane de urmăritori să se înregistreze pentru a vota. Ea le-a spus să citească un articol scris de Barack Obama

Vedeta a mai scris și despre cum americanii trebuie  să lupte pentru a putea vota prin poștă la alegerile din 2020. Subliniind faptul că nimeni nu trebuie să aleagă între sănătatea proprie și a-și face vocea auzită.

Taylor a recomandat chiar și  un articol scris fostul președinte Barack Obama. În care  fostul președinte vorbea despre modul  în care se pot crea schimbări în această perioadă.  Înainte de tweet-urile ei, Swift a postat  săptămâna trecută pe Instagram, un pătrat negru, în solidaritate cu Black Out.  Și a folosit și hashtag-ul, împreună 13 inimi negre. În povestea ei de Instagram, vinerea trecute, a încurajat fanii să doneze pentru  fondului NAACP Legal Defense.

Taylor l-a atacat pe președintele Trump

Și pe 29 mai, Swift i-a trimis o replică directă președintelui Donald Trump despre rasismul său  și despre încurajarea supremației albilor:

„După ce ai stârnit focurile supremației albe și a rasismului pe durata întregii tale președinții, ai tupeul să te temi de superioritatea morală înainte de a amenința violența? Atunci când jefuirea începe să tragerea” ???  Vom vota în noiembrie. @ Realdonaldtrump, ”  a scris Taylor.

Acesta a  devenit cel mai apreciat tweet-ul al ei, alături de cea mai directă declarație politică.

 

Distribuie