Reclamă
Reclamă

„Rest On The Flight Into Egypt”, o operă a maestrului veneţian Tiţian pictată în 1510, a fost vândută la licitaţie în Londra pentru suma de 17,6 milioane de lire sterline. Tabloul a fost furat din salonul casei Longleat din Wiltshire în 1995 și a fost descoperit șapte ani mai târziu, fără ramă, într-o pungă de plastic.

Vânzarea tabloului a stabilit un record mondial de licitaţie pentru artist, au anunţat organizatorii. Lucrarea, care o înfățișează pe Maria legănându-l pe Iisus în timp ce Iosif îl privește, are o lățime de 60 cm și este pictată pe un panou de lemn.

Lord Bath, moștenitorul moșiei Longleat, a descris tabloul ca având o „istorie extraordinară”. „Avem o strategie considerabilă de investiţii pe termen lung la Longleat şi am decis să vindem acest activ pentru a promova această agendă într-un moment în care piaţa pentru picturi de o raritate atât de unică este atât de puternică”, a declarat Lord Bath.

Reclamă

Tabloul a avut o istorie bogată, fiind deținut de mai mulți proprietari de-a lungul anilor, inclusiv împăratul austriac Iosif al II-lea și trupele franceze în 1809, care l-au luat pentru Muzeul Napoleon. În 1878, al patrulea marchiz de Bath a cumpărat lucrarea la o licitație Christie’s.

După ce a fost furat în 1995, tabloul a fost recuperat în 2002 de fostul detectiv de la Scotland Yard Charles Hill, după ce a fost oferită o recompensă de 100.000 de lire sterline pentru informații. Estimarea de la licitaţie varia între 15 și 20 de milioane de lire sterline, dar tabloul a depășit aceste așteptări, fiind vândut pentru 17,6 milioane de lire sterline.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro