Cercetătorii sugerează că indivizii care manifestă bunătate, recunoștință și înțelepciune au șanse mai mari de a experimenta „întregirea spirituală”. Conform unui studiu citat de Forbes, persoanele psihospirituale sunt acelea care dau importanță înțelegerii lumii interioare și emoțiilor personale.
Indivizii considerați psihospirituali par să se angajeze mai des în practici precum meditația, exerciții de respirație sau scrierea în jurnal, aceste activități având rolul de a aduce claritate mentală și de a îmbunătăți gestionarea emoțiilor. Acestea sunt văzute ca metode de creștere interioară profundă și vindecare.
Un alt semn al psihospiritualității este recunoașterea și valorizarea activă a punctelor forte personale, cum ar fi răbdarea și compasiunea, nu doar la propria persoană, ci și la cei din jur. Această abilități crește conștientizarea de sine și întărește conexiunea cu alte persoane.
Persoanele cu această trăsătură sunt atrase de studii și practici spirituale diverse, căutând să-și aprofundeze înțelegerea asupra existenței. Practici ca mindfulness, yoga sau studierea textelor religioase sunt frecvent preferate de acești indivizi. „În cele din urmă, această practică este despre a deveni un bun explorator spiritual”, subliniază cercetătorii.
Indivizii psihospirituali privesc eșecurile drept oportunități de evoluție psihologică și spirituală. Practica „reevaluării pozitive” este esențială, prin care situațiile dificile sunt reformulate pentru a descoperi valoarea sau lecțiile ascunse, susțin experții.
Astfel, punctele forte personale, precum reglarea emoțională și rezistența, sunt folosite pentru a transforma stresul în auto-descoperire și îmbogățire spirituală. „Ar putea fi reîncadrată această situație ca o oportunitate de creștere spirituală?”, se întreabă cercetătorii, sugerând că astfel de reflecții facilitează dezvoltarea personală.
Studiul subliniază că a fi psihospiritual înseamnă introspecție continuă pentru o mai bună înțelegere de sine, alături de explorarea experiențelor noi. Această abordare este întărită de recunoașterea și cultivarea activă a punctelor forte întâlnite în propria persoană și în cei din jur. Cercetătorii recomandă să ne înconjurăm de oameni care ne pot ajuta să cultivăm psihospiritualitatea.