Reclamă
Reclamă

Actrița de filme pentru adulți, Stormy Daniels, a depus mărturie în dosarul în care Donald Trump este acuzat că i-ar fi făcut acesteia mai multe plăți ascunse în perioada în care el era președinte. Sentința în acest proces a fost amânată până în septembrie. Între timp, actrița a declarat că a primit amenințări dure de la susținătorii fostului președinte american.

Drept urmare, fanii actriței s-au mobilizat și au strâns peste 900.000 de dolari, bani meniți să o ajute să se mute într-o locuință mai sigură și să acopere taxele legale. Campania de strângere de fonduri a fost inițiată pe GoFundMe de un prieten și fost manager al lui Stormy Daniels.

El a descris modul în care susținătorii lui Trump au bombardat-o cu hărțuiri pe rețelele de socializare, inclusiv amenințări cu violarea și uciderea fiicei sale și a altor membri ai familiei. Planul inițiatorilor campaniei este să strângă suma de 1 milion de dolari pentru Stormy Daniels. Organizația campaniei a scris pe pagina oficială: „Stormy are nevoie de ajutor pentru a-și reloca familia într-un loc în care să se simtă în siguranță. Ea are nevoie de asistență pentru a putea continua să plătească taxele tot mai mari, astfel încât Trump să nu câștige doar pentru că buzunarul său pare nesfârșit”.

Reclamă

Stormy Daniels, pe numele ei real Stephanie Clifford, a afirmat: „Mi-am pierdut… mai ales liniștea, intimitatea fiicei mele și timp, timp pe care nu-l voi mai recupera niciodată cu ea”. De asemenea, ea a precizat că datorează 500.000 de dolari unui avocat, bani pe care nu-și permite să-i plătească.

Campania „I Stand with Stormy Daniels” a strâns până vineri peste 940.000 de dolari de la aproximativ 17.600 de donatori. Advocatea și-a jucat rolul crucial în condamnarea lui Trump, la sfârșitul lunii mai, sub acuzația de falsificare a registrelor comerciale. Stormy Daniels a fost plătită cu 130.000 de dolari pentru a păstra tăcerea cu privire la o întâlnire sexuală extraconjugală pe care ar fi avut-o cu fostul președinte, bani care au fost înregistrați oficial drept cheltuieli juridice.

Luni, instanța supremă a SUA a declarat că președinții beneficiază de o imunitate largă împotriva urmăririi penale pentru acțiunile lor în timpul mandatului, situație ce ar putea să îl ajute pe Trump în încercarea de a se apăra în procesele aflate pe rol, inclusiv pentru acuzații de păstrare necorespunzătoare a documentelor clasificate și de încercare de a submina rezultatul alegerilor din 2020. Una dintre consecințele imediate ale hotărârii instanței supreme a fost amânarea sentinței în cazul lui Trump, inițial programată pentru 11 iulie, până pe 18 septembrie, la cererea echipei juridice a fostului președinte.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro