Reclamă
Reclamă

Steve Fishman avea doar 19 ani când a întâlnit un ucigaș în serie. La șase luni după acest eveniment, a văzut poza bărbatului la televizor și a rămas șocat să afle că acesta era un criminal care vâna autostopiști tineri. Circulând cu mașina, criminalul a ucis o altă victimă la scurt timp după întâlnirea cu Fishman.

Fishman făcea autostopul din Boston spre Norwich, Connecticut, unde lucra ca stagiar la un ziar, când s-a urcat în mașina unui bărbat care se prezenta drept „Red” și conducea un Buick verde. Bărbatul părea prietenos și avea părul roșu, iar Fishman nu a băgat de seamă nimic suspect.

Bărbatul era, de fapt, Robert Frederick Carr III, un ucigaș în serie. Carr, eliberat condiționat după ani de închisoare pentru viol în Connecticut, călătorea prin toată țara abuzând minori. Până la momentul întâlnirii cu Fishman, Carr nu comisese încă crimele care urmau să îl facă faimos. Fishman a rămas nevătămat după o călătorie de 15 minute în acea toamnă din 1975, dar această amintire l-a bântuit pentru decenii.

Reclamă

Jurnalistul faimos Edna Buchanan a scris despre Carr: „El era cam cea mai rea persoană pe care am întâlnit-o vreodată”.

După arestarea sa la șase luni după întâlnirea cu Fishman, Carr a recunoscut că a comis acte de viol, răpind și ucigând patru victime. Victimele sale includeau doi băieți de 11 ani și o fată de 16 ani, pe care i-a violat și strangulat.

Fishman a fost șocat când a văzut poza lui Carr la știri. „Mi-am dat seama că ceva nu era în regulă din momentul în care am văzut că ușa pasagerului era blocată,” a spus Fishman pentru CNN. Totuși, Fishman nu a legat aceste indicii de un pericol imediat.

În anii ce au trecut după întâlnirerea lor, Fishman și Donna, fiica lui Carr, au discutat despre crimele brutale și viața criminală a lui Carr. Donna descrie cum a aflat de crimele tatălui ei la 12 ani, experiență care a marcat-o profund. Ea speră ca oamenii să arate compasiune pentru rudele ucigașilor condamnați: „Și ei sunt victime, dar într-un alt sens”.

Fishman a reușit să-l viziteze pe Carr în închisoare la câțiva ani după arestare. În interviul realizat acolo, Carr nu a pretins niciodată că este nevinovat și a recunoscut că și-a ucis victimele fără regret. Fishman l-a întrebat pe Carr de ce l-a lăsat în viață, iar Carr a răspuns simplu: „Am considerat că ești prea mare”.

Donna a continuat să-și înțeleagă tatăl, întrebându-se dacă acesta devenise un criminal din cauza unei boli psihice netratate sau dacă pur și simplu era o persoană rea. Concluzia ei este că: „Cred că el s-a născut pur și simplu rău”.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro