Vești bune pentru o anumită categorie de români! Vor primi gratuit de la stat suma de 2.000 de lei.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității, Gabriela Firea, a făcut un anunț important pentru femei. Mai exact, cele care au bebeluși de vârsta de până în trei luni vor primi de la stat suma de 2.000 de lei.

Atenție! Nu vor primi toate femeile care nasc această sumă de bani, ci doar mamele care provin din familii vulnerabile. Acestea vor primi din partea statului suma de 2.000 de lei pentru a-și achiziționa articole medicale și de igienă. Banii vor fi dați sub forma unor tichete sociale.

CITEȘTE ȘI: Statul dă bani gratis tinerilor români! Condițiile sunt foarte simple. Te încadrezi?

Doar femeile care se află în situații de risc economico-social pot beneficia de acești bani. De asemenea, ele vor putea primi gratuit și consiliere parentală.

2.000 de lei pentru proaspetele mămici

Gabriela Firea a anunțat că acest proiect deja a primit aviz pozitiv de la senatori

“Potrivit Ordonanței de Urgență adoptată de Executiv, cu aceste tichete mamele pot să cumpere tot ce au nevoie pentru cei mici, de la scutece, articole sanitare și medicale pentru îngrijirea acestora până la articole de vestimentație inclusiv trusou”, scrie Gabriela Firea.

Toate mamele care au bebeluși de până în trei luni, care au o situație materială grea, trebuie să se adreseze primăriilor unde au domiciliul. Vor trebui să depună mai multe documente, iar în baza acestora vor primi tichetele sociale în valoare de 2.000 de lei.

Statul dă gratis 2.000 de lei femeilor din România! Care sunt condițiile

Probleme grave în România: Se nasc din ce în ce mai puțin

Acest ajutor este binevenit, mai ales că România se confruntă cu o profundă criză demografică. Gabriela Firea a anunțat în urmă cu câteva săptămâni faptul că natalitatea din acest an a scăzut cu 20%, comparativ cu anul 2021.

Pe de altă parte, în anul 2021 s-a înregistrat un record negativ absolut al natalității la noi în țară. S-a dat naștere doar la 179.854 de copii.

„Înregistrăm o înrăutățire a situației. Sunt cauze multiple pentru scăderea natalității. Anul trecut s-au născut cei mai puțini copii, doar 180 de mii, iar anul acesta cu 20% mai puțini raportat la anul trecut”, a spus Gabriela Firea în debutul ședinței de guvern. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.