Reclamă

Soarele trece printr-o transformare de proporții. Se pare că vineri pe data de 29 mai ar fi avut loc o erupție solară foarte mare. Este cea mai mare erupție solară din octombrie 2017, observată de Solar Dynamics Observatory (SDO) al companiei spațiale NASA. Pare că steaua centrală a sistemului nostru se trezește după o perioadă considerabilă de timp.

Erupția a avut loc pe partea opusă Pământului Observatorul Solar Dynamics NASA a reușit să o interpeleze. Având loc un efect strălucitor foarte mare. Acesta un motiv pentru care se crede că Soarele intră în al doilea ciclu stelar de viață. Fiecare ciclu de activitate se întinde pe 11 ani. Se pare că ar intra în al 25- lea ciclu de activitate.

Soarele și noul ciclu de activitate

Soarele trece printr-un proces de noi schimbări. O erupție solară presupune o erupție de radiații, acestea vin din zonele unde putem distinge pete solare. Specialiștii au reșit să idetifice trei tipuri de radiații. Acestea sunt împărțite în categoriile: C, M și X. Clasele de radiații sunt dispuse cu o diferență de putere a câte 10 ori.

Erupțiile M sunt de 10 ori mai puternice decât erupțiile C, iar de 10 ori mai slabe decât evenimentele din clasa X. Radiațiile eliberate de erupția din data de 29 mai se pare că a făcut parte din categoria radiativă M. A fost destul de slabă da Soarele nu a mai avut o radiație cu intensitate atât de mare de 925 de zile.

Nivelul scăzut de pete solare reflectă un nivel scăzut al activității solare. Prin aceste manifestări se reflectă încheierea unui ciclu dar și nașterea altuia nou. Nu deținem tehnologia necesară pentru a spune când se va întâmpla acest lucru mai exact. Dacă vom putea observa mai multe erupții solare în perioada care urmează înseamnă că Soarele intră în alt ciclu. Un alt indiciu va fi apariția mai multor pete solare, semn că activitatea este ceva mai intensă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro