Creditul online îți poate fi de mare folos în momente de criză financiară, atunci când ai nevoie urgentă de o sumă de bani.

Accesarea împrumutului are loc rapid, mai ales în situația în care apelezi la o instituție financiară nebancară (IFN), unde condițiile de eligibilitate sunt extrem de simple, creditul acordându-se doar în baza cărții de identitate și a fluturașului de salariu. Banii îi primești în aceeași zi de la semnarea contractului, însă pentru a gestiona cu succes împrumutul trebuie să-ți organizezi cât mai bine bugetul în perioada imediat următoare.

Plata la timp a ratelor creditului tău online nebancar te va ajuta să figurezi în Biroul de Credite cu un scor de credit bun, ceea ce înseamnă că vei fi eligibil pentru viitoare împrumuturi în condiții și mai avantajoase.

Ce reprezintă creditul online până la salariu?

Creditul online în rate poate fi de nevoi personale sau credit până la salariu. Dacă în prima categoria sunt eligibili angajații și pensionarii deopotrivă, cel de-al doilea tip de împrumut se adresează tuturor salariaților, fie că activează în sistemul de stat sau în cel privat.

Avans Salariu, de exemplu, este o instituție financiar nebancară (IFN) înregistrată la Bancă Națională a României, care oferă credite online urgente, sub formă de avans până la salariu. Poți primi până la jumătate din venitul tău lunar, pe o perioadă de rambursare de cel mult 3 luni. Ai nevoie doar de buletin, de fluturașul de salariu și de extrasul de cont unde încasezi salariul.

Ce este scorul de credit?

Scorul de credit poartă denumirea de FICO și este un produs al Biroului de Credit prin intermediul căruia este analizată în mod obiectiv o persoană fizică ce solicită un credit. Analiza se face în baza unor criterii bine stabilite, precum istoricul de plată al solicitantului, creditele curente și valoarea lor, numărul mediu de luni de la acordarea ultimului împrumut (dacă este cazul), tipurile de credite solicitate sau vârsta acestuia.

În baza acestui scor de credit instituțiile financiare pot să stabilească în ce măsură solicitantul unui credit online își poate îndeplini la timp obligațiile contractuale stabilite în contractul de creditare. Ca să ai un scor de credit bun e important să-ți achiți la timp ratele, să nu depășești datele scadente și să nu înregistrezi penalizări. Ulterior, dacă vei dori să aplici și pentru alte credite, dosarul tău se va aproba mult mai rapid și poți beneficia de condiții de împrumut mult mai avantajoase, adică o dobândă mai mică sau comisioane zero la acordare sau la rambursarea anticipată.

În general, băncile sunt cele care au ca principal criteriu de acordare a împrumuturilor istoricul din Biroul de Credite. De cealaltă parte, IFN-urile acordă credite și celor care figurează cu istoric de plată negativ în acest sistem.

Cum iei un credit până la salariu?

Dacă ai deja un credit și ai nevoie de o sumă de bani urgentă, poți apela la varianta unui credit până la salariu. Acesta este un tip de împrumut cu procedură de accesare 100% online. Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular, să trimiți către creditor cartea de identitate, fluturașul de salariu și extrasul de cont unde încasezi salariul. Vei primi până la jumătatea din valoarea venitului încasat lunar, iar rambursarea se va face sub formă de rate fixe, cu dobânda aferentă.

La IFN-ul Avans Salariu, de exemplu, vei primi banii în cel mai scurt timp direct în contul tău bancar, în aceeași zi, dacă aplici online, direct pe site. Perioada pe care se poate încheia contractul de împrumut este de cel mult 90 de zile, iar instituția nebancară nu percepe niciun comision de rambursare anticipată, în cazul în care vrei să achiți creditul mai devreme.

Creditele online te pot ajuta să treci cu bine peste situațiile de impas financiar, atâta vreme cât reușești să le gestionezi astfel încât să nu acumulezi datorii în exces. Respectă perioadele scadente, achită ratele la timp și în acest fel vei avea în permanență un scor de credit bun în Biroul de Credite, în eventualitatea în care ai avea nevoie, pe viitor, și de alte împrumuturi, pe termen scurt sau lung.