Panică totală! Un aliment de bază al românilor va dispărea de pe rafturile magazinelor. 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avertizat că un aliment de bază, cumpărat zilnic de români, dispare de pe rafturile magazinelor. Este vorba despre lapte, care, după ce că s-a scumpit extrem de mult în ultimele luni, acesta mai este și pe cale de dispariție.  

CITEȘTE ȘI: Dezastru total în România! Se scumpesc din nou produsele de bază: Cât va costa un litru de lapte

Laptele dispare de pe rafturile magazinelor

Așa susține Flutur, care solicită ajutor din partea Guvernului pentru crescătorii de animale din zona de munte. Liberalul avertizează autoritățile că dacă nu vor lua măsuri urgente, șeptelul de vaci cu lapte va dispărea, fiindcă oamenii le duc la abator din cauza lipsei furajelor. Politicianul spune că acest șeptel nu se poate face în 4-5 ani.  

„De asemenea, o problemă mare o au şi procesatorii, care au ajuns să cumpere laptele de la sute de kilometri distanţă de judeţul Suceava şi socotesc că trebuie urgent intervenit în acest sector”, a spus Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur, solicitare la Ministerul Agriculturii

Gheorghe Flutur a făcut și o solicitare la Ministerul Agriculturii, condus de Petre Daea. Acesta a cerut instituției ca în noul Plan Național Strategic să nu fie diminuate subvențiile pe suprafață pentru zona montană. Mai mult, acesta este de părere că toate subvențiile ar trebui mărite din bani europeni. 

colaj substantial

Populația din zonele montane se confruntă cu lipsa forței de muncă și depopularea satelor de munte. El susține că a primit garanții că se va ține cont de problemele pe care le-a ridicat. Acestea nu sunt specifice doar în județul Suceava, ci în toată România, mai spune Flutur. 

Vor avea loc noi scumpiri

Gheorghe Flutur a declarat că în toată Europa sunt recunoscute neajunsurile agricultorilor de la munte, din cauza fertilizării slabe ale terenurilor, accesibilitatea greoaie, dar li sezonul de vară redus. Toate acestea sunt denumite handicapuri naturale și trebuie compensate prin subvenții, susține Flutur. 

Tot în ceea ce privește laptele, dar și alte produse se bază, a mai fost făcut un anunț îngrijorător astăzi. Se pare că în următoarea perioadă, laptele se va scumpi cu 30%.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.