Dezastru total pentru români! Se anunță noi scumpiri la produsele de bază. 

Este cea mai proastă veste a zilei! Produsele cel mai des cumpărate de români, cum ar fi carnea, laptele și ouăle, vor fi scumpite, asta din cauză că se vor scumpi ambalajele. 

Producătorii de lactate au anunțat că au fost notificați de furnizori cu privire la faptul că ambalajele se vor scumpi cu până la 15 %. Borcanele și recipientele din sticlă s-au scumpit deja, mai ales că cea mai mare parte a acestora era achiziționată din Ucraina. Din cauza războiului care se poartă în această țară, producătorii s-au reorientat către alți furnizori, iar prețurile erau mai mari comparativ cu cele din Ucraina. 

CITEȘTE ȘI: Valul de scumpiri continuă? Făina și zahărul au cel mai mare preț din ultimii ani

Se scumpesc produsele de bază!

Sticlele și borcanele s-au dublat la preț. De exemplu, dacă producătorii plăteau în 2021 suma de 1 leu pentru un borcan de 750 ml. Acum aceștia vor plăti 2,5 lei pentru același borcan. Fiindcă producătorii vor trebui să achite mai mult pentru aceste ambalaje, este clar că aceștia vor crește prețul produselor de pe raft. Aceste scumpiri se adaugă deja la scumpirile pe care oricum românii le resimt la achiziționarea acestor produse și de abia fac față să le mai cumpere. 

„În ultima perioadă încă primim semnale din partea producătorilor de materii prime că ar exista din nou riscul să înceapă să avem niște comunicări de majorări de costuri ale materiilor prime”, a declarat un producător de lapte, conform Antena 3.

Dezastru total în România! Se scumpesc din nou produsele de bază: Cât va costa un litru de lapte
Sursa: Social Media

Cât va costa un litru de lapte

Astfel, conform fermierilor, prețul pentru un litru de lapte ar putea ajunge să coste 3 lei, de la un leu, cât era în anul 2021. Un alt producător spune că prețul la ambalaje, comparativ cu anul trecut, s-a dublat. 

Acesta precizează că scumpirile la ambalaje vor influența și prețul de vânzare din magazin. De la 1 octombrie, spune acesta, cine va putea să vândă sub 3 lei va da faliment. Cine va vinde peste 3 lei litrul de lapte va rezista. 

Ținând cont de acest lucru, fermierii susțin că produsele lactate se vor scumpi cu 30%, carnea de porc cu 50% și ouăle cu 20%.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.