Reclamă

Securitatea în online este foarte importantă. Majoritatea nu știm cât de bine gestionăm acest capitol al securității personale. Dat fiind epoca actuală când mare parte din activități se face prin intermediul computerului sau a altor gadgeturi, trebuie să fim atenți.

Securitatea asigurată de parole

Parolele reprezintă cea mai răspândită modalitate de logare din prezent. Dar, pentru asigurarea siguranței în online, trebuie să alegem o parolă greu de corupt. Trebuie să fie atât de greu de spart încât să ne protejeze datele din online.

Securitate slabă dovedită de date. Un nou raport Kaspersky făcut de Defending digital privacy: taking personal protection to the next level, aduce lămuriri importante. Se pare că utilizatorii aleg parolele în funcție de fiabilitatea memorării lor. Conform cu datele oferite de acest studiu un procent de 83% dintre utilizatori pot să-și creeze singuri parolele. Un alt algoritm prezintă o realitate destul de îngrijorătoare. Un procent de  54% au susținut că nu pot verifica dacă parolele lor a fost coruptă.

Acest raport Kaspersky demonstrează lipsa de cunoștințe al securității în online din partea utilizatorilor. În ciuda faptului că fiecare în parte dorește să obțină un mod mai eficient în securitate online, nu dețin skillurile necesare.

Este nevoie de o mai mare pregătire a acestora în stocarea parolelor cu un grad mai înalt de protecție. Trebuie să deprindă algoritmul necesar în alegerea unor parole sigure, nu mai ușor de reținut. Memorarea este un capitol foarte slab în securitatea din online. Același studiu arată că un procentaj de 19% dintre utilizatori le păstrează scrise într-un document salvat pe computerul lor. Iar  18% folosesc browserele de pe computer, smartphone sau tabletă, pentru a-și păstra parolele. Asta crescând gradul de vulnerabilitate.

Identificarea parolelor corupte

„Consumatorii pot monitoriza răspândirea datelor cu caracter personal, inclusiv parole care ar fi putut fi compromise. Aceasta permite, de asemenea, utilizatorilor să ia măsurile corecte pentru a reduce la minimum orice invadare a vieții private și alte consecințe mai grave”. Precizare făcută de Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing la Kaspersky.

Un alt aspect extrem de important este păstrarea parolelor doar pentru noi. Securitatea poate fi obținută în mod absolut când, doar noi, deținem această informație importantă. Nu, soțul sau soția nu sunt de încredere. Există multe cazuri când cei care ne șantajează sunt persoanele de încredere.


Reclamă

Share.
© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro