Facebook a fost dată în judecată de 11. 250 de angajați. Compania americană acuzată de crearea unui mediu nefavorabil de lucru. Fiecare din ei acuzând că suferă de P.T.S.D. (Sindromul de stres post-traumatic). Moderatori de conținut Facebook sunt traumatizați din cauza activității făcute la locul de muncă.

Sindromul de stres post-traumatic

Această afecțiune este asociată deseori celor care au trecut prin experiențe răvășitoare. Activități cu un important impact emoțional. Mult timp această afecțiune a fost denumită shell shock (speriat de bombe) sau battle fatigue, ca în final să se ajungă la sindrom de stres post-traumatic (posttraumatic).  Facebook a creat un mediu favorabil apariției unui asemenea sindrom.

Majoritatea persoanelor care manifestă o asemenea afecțiune sunt cele care trec printr-un episod traumatizant interpersonal. Acte de violență corp la corp, abuzuri ca violul sau ca violența infantilă. Afecțiunea fiind mai puțin întâlnită în cazuri de atacuri.

Facebook și  acuzația de P.T.S.D.

În cazul angajaților Facebook, ar fi vorba de o interacțiune nefastă cu postările făcute de utilizatorii Facebook. Cei investiți cu funcția de-a filtra conținutul postat au parte de tot felul de informații. Se ajunge la un stadiu de extenuare psihică datorită informațiilor traumatizante. Epuizarea angajaților Facebook vine probabil și pe un fond de stres crescut la nivel mondial.

Concluzia procesului, care a avut loc de curând în S.U.A., este că informațiile au fost atât de traumatizante cât să necesite o sumă fabuloasă de despăgubire. O sumă de 1 000 de dolari va fi împărțită între fiecare angajat al companiei care a depus plângere. Această sumă va putea să crească semnificativ dacă unul dintre angajați primește un diagnostic de P.T.S.D. sau de alte afecțiuni similare. În cazul în care un psiholog poate confirma existența unei afecțiuni din spectrul P.T.S.D., suma va ajunge la un maxim de 50. 000.

Potrivit deciziei curții, Facebook, trebuie să facă mai multe modificări cu privire la aplicație. Sonorul trebuie să fie în mod automat pe silențios. Toate imaginile cu un conținut ridicat de violență sunt redate alb-negru. Toate aceste modificări sunt adresate moderatorilor de conținut al companiei Facebook