Pensionarii din România sunt cu sufletul la gură! O recalculare actuală a pensiilor schimbă totul pentru anumiți români.

Autoritățile au dat alerta cu un anunț de ultimă oră! Se recalculează pensiile. Casele de pensii au primit ordinul și sunt mai mult decât pregătite. Care vor fi majorările?

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut noi declarații uluitoare. Aceasta a dezbătut, pe larg, despre măsurile luate pentru a face posibilă majorarea pensiilor. Astfel, pensionarii încă mai au speranța unei măriri a veniturilor.

Se recalculează pensiile

„La sfârșitul lunii iulie se preconizează o evaluare făcută de ministrul Finanțelor. Așteptăm această evaluare a situației încasărilor la buget pentru că se resimte nevoia unei comunicări fundamentate pe cifre și date pentru români.

Nu am încercat deloc să tragem de timp. E necesară această evaluare pe care Ministerul Finanțelor vrea s-o facă pentru a avea un răspuns ferm. Legat de posibilitate pensiilor de a crește cu 40%, declarația premierului este clară. Intenția noastră asumată este de a crește pensiile.

Rămâne să vedem care este situația încasărilor, impactul bugetar bazat pe mai multe scenarii și să comunicăm în cel mai scurt timp posibil. Părerea mea este că e mai respectuos față de oameni cu cât facem această comunicare mai repede”, a declarat Violeta Alexandru pentru B1 TV.

Casele de pensii au primit ordinul

„Casele de pensii sunt pregătite. Ca atare, sistemul este pregătit. Urmează să vedem așa cum premierul a zis care este posibilitatea bugetară. Solicitarea domniei sale a fost să ne uitam și la anul viitor. Acesta dorește să facă o creștere care este sprijinită de buget”, explică ministrul.

Aceasta a mai fost întrebată dacă luna iunie, spre final, poate fi momentul decisiv. Mai exact, dacă la finele acestei luni se poate discuta despre recalcularea pensiilor. Ce a răspuns Violeta Alexandru:

Noi o sa ne revenim încet, încet. Prin urmare și eu pledez pentru o decizie care să fie luată într-un orizont de timp de câteva săptămâni de acum încolo”, a răspuns aceasta.

De altfel, Violeta Alexandru vorbește și despre împrumuturi. Aceasta a explicat că pașii făcuți în economie sunt în regulă. În același timp, ministrul Muncii sprijină inițiativele luate de Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

„Împrumuturile făcute de colegul meu sunt foarte bine fundamentate. Facem strict acele împrumuturi care să genereze buget cu care sa acoperim cheltuielile necesare. Bilanțul din punct de vedere economic este unul pozitiv”, a conchis Violeta Alexandru.

În mod normal, după cum au promis autoritățile la începutul acestui an, pensiile ar trebui să crească. O majorare a punctului de pensie era programată pentru luna septembrie. Astfel, românii se așteaptă ca din luna septembrie să primească pensii mai mari cu 40% față de cele primite la ora actuală.

Distribuie