Meteorologii au dat alerta! Se întoarce iarna în România, cu doar câteva zile înainte de a-şi intra vara în drepturi.  Potrivit ultimelor date furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea extrem de rece îşi va face simţită prezenţa în zilele următoare. Un val de aer extrem de rece se lasă peste România.

Se întoarce iarna în România

În zonele montane, deja s-au închis drumuri şi s-au creat blocaje, la altitudini mai înalte. S-a depus chiciură încă de ieri, iar stratul de zăpadă este din ce în ce mai mare. În următoarele zile va continua să ningă.

În Bucegi ninge fără întrerupere, pe vârful Omu vizibilitatea este redusă. Viscolul a împrăştiat zăpada, fiind redusă vizibilitatea. De altfel, Transfăgărăşanul a devenit din nou alb, stratul de zăpadă fiind şi aici tot mai mare,

Temperaturi de minus 3 grade Celsius

Temperatura a scăzut la minus 3 grade Celsius. De altfel, pe Transfăgărășan, chiar la Cota 2000, ninge de 2 zile. Totuși, zăpada nu rezistă deoarece temperatura nu a coborât sub limita îngheţului, însă ninge continuu. Salvamontiştii sunt prezenţi permanent, de teama turiştilor care se avântă pe munte.

Şi în următoarele zile, vremea devine tot mai rece, spun meteorologii. Instabilitatea atmosferică va fi valabilă în toate regiunile ţării. Atât ploile, chiciura, grindina cât şi ninsoarea la altitudini mai mari vor face ravagii în România. Este mai bine de o săptămână de când vremea rea este prezentă în cea mai mare parte a teritoriului.

Şi ieri, meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis mai multe avertizări de cod galben. Zeci de judeţe se află sub avertizare meteo de vreme severă. Ploile vor fi prezente în teritoriu, însoţite de frecvente descărcări electrice. De altfel, dimineaţa există şi posibile condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab, până la moderat, iar la munte va fi sub formă de vijlelie, viscolind zăpada.