Tot mai mulți români se întreabă ce se întâmplă atunci când ni se ia temperatura. Autoritățile încearcă din răsputeri să lămurească această problemă. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie vorbește despre acest subiect sensibil. De altfel, acesta mai vorbește și despre ce greșeală au făcut autoritățile în acest context.

Reclamă

Ce se întâmplă cu termoscanarea

Profesorul Alexandru Rafila explică pentru toți românii ce se întâmplă de fapt. Ultima perioadă a fost plină de scanaluri legate de termoscanare. Oamenii cred că prin luarea temperaturii le sunt furate date personale.

Reclamă

Ce se întâmplă când ni se ia temperatura

În acest sene, președintele Societăţii Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, a dezbătut intens subiectul. El a pus accent mai ales pe măsurarea temperaturii în magazine.   Profesorul a explicat că s-a greşit când s-a folosit termenul de termoscanare. De aici se pare că a pornit tot scandalul românilor.

„Trebuie să fim calmi, deschişi. Nu trebuie să impunem. Trebuie să explicăm şi să informăm. Dacă doar enunţi nişte lucruri şi nu le explici pe înţelesul tututor, trebuie să exersăm acest lucru. A fost o greşeală de la început utilizarea acestui termen de termoscanare. Termoscanner este un aparat de mari dimensiuni folosit în aeroporturi pentru măsurarea temperaturii”, a declarat medicul pentru România TV.

Rafila a mai dezbătut și ce cred oamenii în acest context. Acesta s-a arătat uimit de discuțiile care s-au creat. Totul a pornit strict de la o neîntelegere, crede el.

 „Ne scanează de sus şi până joi şi ne fură toate informaţiile. Sunt unii oameni care cred” aceste lucruri, mai spune Alexandru Rafila.

El a mai explicat  din nou că acele aparate sunt doar nişte termometre digitale. Mai exact, până și persoanele care iau temperatura sunt instruite pentru utilizarea termoscanerelor. Până la urmă și acasă, tot oamenii își iau singuri temperatura.

„Măsurarea temperaturii nu le pune în pericol sănătatea şi intimitatea”, a mai declarat profesorul Rafila.

Toți cei care se întreabă ce se întâmplă atunci când ni se ia temperatura, trebuie să știe. Doar ni se ia temperatura. Nu este vorba nici de furt de date și nimic altceva.