Se reia Liga I. Meciurile vor reveni pentru români. Cu toate acestea, regulile de protecție împotriva coronavirusului sunt multe. Anunțul oficial a fost făcut de ministrul Sportului, Ionuț Stroe.

Astfel, se pare că meciurile de la Liga 1 ar putea reveni chiar din weelendul 13-14 iunie.  Ce este schimbat însă este că meciurile nu vor avea spectatori. Anunțul oficial a fost făcut de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. El a explicat că reluarea campionatului va depinde de evoluția cazurilor de coronavirus.

Se reia Liga I

Ministrul Tineretului a  declarat că zilele următoare va fi elaborat un set de reglementări. Mai exact, pe baza acestui set se vor relua  jocurile de fotbal din Liga 1. Fiecare zi poate aduce noi schimbări în regulament.

„Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal. Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a declarat Ionuș Stroe pentru Digi24.

Sistem complex de reguli

„Va fi un sistem foarte complex de reguli sportive și medicale pentru această competiție. Testarea pentru COVID se va face pentru echipe și pentru toți cei care participă cu 2-3 zile înainte de meci, la fel și pentru ceilalți oficiali, pentru arbitri, pentru delegați, observatori.”, a subliniat ministrul.

În prima fază, meciurile se vor disputa fără public. Dacă numărul îmbolnăvirilor va scădea, atunci ar putea exista și prezența publicului. Totul ține de cum va evolua pandemia. Până atunci, meciurile se vor disputa cu porțile închise, iar jucătorii vor fi permanent controlați. Important este că se reia Liga I.

„Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment”, a mai declarat Stroe.