Au mai rămas câteva zile până când românii vor intra în posesia banilor dați gratis din partea statului. 

Guvernul României sare în ajutorul românilor cu venituri mici. Mai clar, aceștia vor primi un ajutor în valoare de 1.400 de lei pentru a-și putea plăti facturile. Începând cu data de 1 februarie, românii eligibili pentru acest ajutor vor primi prima tranșă din acest ajutor, adică 700 de lei. 

Banii pot fi folosiți pentru facturile la energia electrică, energia termică centralizată, gaze, butelie, dar și lemne de foc. Este important de precizat că persoanele care stau la bloc și vor să primească acest ajutor, trebuie să ceară din partea asociației de proprietari certificatul de validare a datoriei, în cazul în care energia termică este furnizată în sistem centralizat. Este important de precizat că certificatul respectiv nu va fi eliberat automat, ci pe baza unei solicitări a locatarului. 

Se dau 700 de lei de la stat de la 1 februarie

Ajutorul oferit de statul român persoanelor cu venituri mici va fi acordat în două tranșe. Mai clar, o tranșă va fi dată în luna februarie și va fi 700 de lei. Cea de-a doua tranșă de 700 de lei va fi acordată în luna septembrie. Poșta Română va fi instituția care se va ocupa cu distribuirea cardurilor respective.  

Se întâmplă de la 1 februarie! Se dau 700 de lei gratis de la stat pentru acești români
Sursa: Social media

„Odată ce aceste persoane primesc cardul de energie, vor putea să vină fie în oficiile poștale și să își plătească factura, fie, ca să venim în ajutorul beneficiarilor, vom dota poștașii să încaseze aceste facturi și la oameni acasă”, a declarat Valentin Ştefan, directorul Poștei Române. 

Persoanele care locuiesc la bloc vor avea parte de o situație complicată. Mai clar, la bloc, administratorul plătește furnizorului o singură facturi, pentru întreg blocul, nu pentru fiecare apartament în parte. 

În acest caz, asociația va primi din partea Poștei Române câte un document în plus pentru fiecare apartament. Fiindcă nu sunt de acord cu această măsură, reprezentanții asociațiilor de locatari pe solicită guvernanților să simplifice modalitatea de acordare a sprijinului, pentru a nu fi nevoiți să facă un efort suplimentar. 

Acest sprijin de 1.400 de lei este unul dintre puținele măsuri de ajutor luate de către stat în acest an pentru românii cu venituri mici. Precizăm că autoritățile au anunțat continuarea programului privind voucherelor pentru alimente, distribuirea pachetelor cu alimente, dar și mai mulți bani pentru anumite categorii de persoane. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.