Reclamă
Reclamă

Situație scandaloasă în cazul românilor bolnavi. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu a decontat de luni de zile rețetele acestora. În cazul în care nu se găsește o soluție, oamenii vor fi nevoiți să-și plătească singuri tratamentele.

Românii ar putea rămâne fără medicamente compensate

Viața acestor români este pusă în pericol, după ce Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu le-a mai decontat rețetele.

Este vorba de oameni care suferă de afecțiuni deosebit de grave, cum ar fi cancerul sau boli cronice. Dacă nu se vor găsi bani, ca să trăiască, aceștia ar putea să fie obligați să-și achite singuri tratamentele.

Fondurile necesare pentru decontarea medicamentelor lipsesc de mai bine de 2 luni. Perioadă în care spitalele și farmaciile au încercat să-i ajute pe oameni și să nu-i trimită fără tratament acasă. Însă situația nu poate merge așa la nesfârșit.

Reclamă

Banii alocați pentru programele naționale s-au cam terminat. Spitalele au încercat să acopere din stocurile pe care le-au avut, dar inclusiv în farmacii sunt probleme. Adică sunt farmacii care nu au recuperat banii pe medicamentele compensate de aproape cinci luni., a transmis Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC).

Singura soluție este ca Guvernul să ia măsuri urgent în acest caz. Reprezentanții farmaciilor au fost chemați la discuții de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Urmează ca Ministerul Finanțelor să găsească o soluție.

Mii de medicamente, mai scumpe și cu 20%

Această nouă criză are loc în contextul în care prețul medicamentelor în România a explodat.

Din această vară, unii dintre bolnavi plătesc și cu 20% mai mult pentru tratamentele lor. Iar în cazul celor diagnosticați cu cancer, sumele necesare se ridică la mii de euro, bani de care cei mai mulți nu dispun.

Românii a căror viață depind de aceste medicamente sunt disperați. Fără bani de la stat, mulți se tem că vor ajunge să nu-și mai ia tratamentele de care au atât de mare nevoie.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro