România marchează prezenţa cu șase reprezentanţi în prestigiosul clasament al miliardarilor lumii publicat de Forbes pentru anul 2024.

În fruntea listei se află Daniel Dines, cofondatorul UiPath, evaluat la o avere de 2,7 miliarde de dolari, ocupând locul 1.238. Acesta este urmat de Ion Ţiriac și ceilalți patru români, având însumat un capital total de 10,6 miliarde de dolari.

Ion Ţiriac, la vârsta de 84 de ani, deţine a doua cea mai mare avere între români, estimată la 2,1 miliarde de dolari, clasându-se pe pozitia 1.545. Frații Dragoș și Adrian Pavăl, cofondatori ai lanţului de magazine Dedeman, prezintă, de asemenea, o dinamică pozitivă în creșterea averii lor, cu 2 miliarde, respectiv 1,4 miliarde de dolari.

Ion Stoica și Matei Zaharia, cofondatori ai startup-ului de software Databricks, completează lista, fiecare având o avere evaluată la 1,2 miliarde de dolari. Aceștia împart aceeaşi poziție în clasamentul Forbes, 2.410, demonstrând impactul semnificativ al tehnologiei și inovației asupra acumulării de capital.