Au trecut patru ani de la moartea Stelei Popescu. Actrița a încetat din viață pe 23 noiembrie 2017, în urma unui accident vascular sever. Ea a fost găsită decedată în holul casei de fiica adoptivă, Doina Maximilian.

După moartea actriței, toată averea de un milion de euro i-a revenit Doinei Maximilian. Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare lângă soțul ei, Mihai Maximilian, la Cimitirul Cernica, pe 26 noiembrie.

1. Fiica adoptivă Doina Maximilian, acuzată că a lăsat de izbeliște locul de veci al actriței

Fiica adoptivă a Stelei Popescu a fost acuzată în repetate rânduri că nu se mai interesează de mormântul actriței, deși a moștenit o avere fabuloasă. Recent, femeia a decis să rupă tăcerea și să explice de ce nu se mai îngrijește de locul de veci al mamei sale adoptive.

„Fiindcă am observat că oamenii se ghidează în general după opinia majorității și-și fac tot felul de păreri, fără a aprofunda.Spre exemplu, în preajma datei la care s-au împlinit patru ani de la moartea Stelei Popescu, a apărut un material cum că mormântul ei de la Cernica nu e îngrijit. Nu era nici primul și mă tem că nici ultimul!

În aceste condiții, cum să le să spun oamenilor că nu e deloc așa? Că am personal un grafic în baza căruia trec eu sau alte persoane cu care am discutat special lucrul acesta pe la mormântul ei și avem grijă de el? E foarte greu…Și atunci am decis doar să fac și să nu mai comentez!”, a mărturisat ea, pentru Playtech.ro. 

2. Ce va face Doina Maximilian cu casa regretatei actrițe

Doina Maximilian a vorbit și despre transformarea casei artistei într-un muzeu memorial. Ea a mărturisit că locuința din București a Stelei Popescu, din zona Grădinii Icoanei, are cale de acces comună și acest lucru este un impediment mare.

„Ca atare, acesta e un prim și mare impediment, să oferi acces liber celor care ar dori să vină să o viziteze, în eventualitatea în care s-ar realiza ceva din acest proiect.Casa Stelei Popescu nu e la stradă, iar locul nu este ofertant, din păcate! Am vorbit pe această chestiune și cu Alexandru Arșinel și nu am găsit nicio soluție. Am încercat să salvez ceva vorbind și cu fostul viceprimar general, Aurelian Bădulescu, dar tot fără niciun rezultat concret. Am ajuns să nu mai cred într-un asemenea proiect!”, a mai completat ea.

3. Alexandru Arșinel, declarații dureroase despre fosta lui colegă de scenă

Actorul Alexandru Arșinel a declarat, cu puțin timp înainte să se împlinească patru ani de la moartea Stelei Popescu, că regretă faptul că anul acesta nu poate să se ocupe de comemorarea prietenei lui, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă.

„Parcă ar fi un mic blestem că perioada asta din an mă prinde cu tot felul de probleme personale. Probleme care nu suportă amânare, în loc să încerc să mai fac câte ceva pentru memoria dragii mele colege. Probabil că Stela mă caută deja! Cine știe?!”, a adăugat cu amărăciune în voce Arșinel, la patru ani de la moartea Stelei Popescu.