Cei 5 români ce sunt acuzați de fraudă informatică în urma căreia au fost reținuți, se pare că aveau un plan bine pus la punct, aceștia au reușit ca timp de un an să golească conturile a sute de americani, suma ajungând la milioane de dolari.

Reclamă

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Brașov aceștia au aflat exact modul de operare a celor 5 persoane învinuite.

S-au emis mandate de arestare pentru 3 dintre cei ce făceau parte din gruparea infracțională, și 2 mandate pentru arest la domiciliu, faptele acestora fiind de complicitate.

Reclamă

În fapt s-a reţinut că, în perioada decembrie 2018 – decembrie 2019, pe teritoriul României şi a Statelor Unite ale Americii a acţionat o grupare infracţională specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice şi utilizare de echipamente destinate falsificării instrumentelor de plată electronică, în vederea efectuării de operaţiuni frauduloase şi spălare de bani. În urma investigaţiilor efectuate şi a schimbului de informaţii efectuat prin intermediul U.S. Secret Service s-a stabilit faptul că gruparea infracţională, formată din cetăţeni români, ar fi racolat persoane din România, pe care le-ar fi ajutat să ajungă în S.U.A., de multe ori prin trecerea ilegală a frontierei dintre S.U.A. şi Canada, prin intermediul cărora a fraudat mai multe ATM-uri de pe teritoriul statelor americane Virginia şi Carolina de Nord prin instalarea unor dispozitive de citire a datelor de pe cardurile bancare, iar ulterior efectuarea de retrageri frauduloase din conturile victimelor”, a transmis DIICOT.