Momentele de cumpănă ale vieții ne aduc în mod cert, mai aproape de Dumnezeu. Deseori atunci când ne simțim împliniți sau avem bunăstare și belșug uităm să fim recunoscători pentru ceea ce avem.
Nimeni nu ajunge la liniștea și împlinirea sufletului fără a trece înainte prin zbucium și gânduri deșarte. Tocmai întoarcerea noastră de la acele momente apăsătoare spre rugăciune este atât de mult plăcută lui Dumnezeu
Rugăciunea pentru pacea și împlinirea sufletului
Nu putem ajunge la pacea sufletească fără a ne dori cu tot dinadinsul acest lucru. Deși contextul vieții pe care o trăim ne împinge deseori mai degrabă la deznădejde, lupta interioară trebuie să ne conducă spre rugăciune și nădejdea în puterea lui Dumnezeu.
Multe persoane aleg să treacă de apăsările sufletului apelând la psiholog, terapeut ș.a.m.d. Cu siguranță acest pas este un început spre dorința de a lăsa în urmă negura problemelor.
Nu este însă suficient. Slujitorii lui Dumnezeu ne învață că un bun profesor în astfel de cazuri este în primul rând apropierea de Dumnezeu. Și cum putem avea această conexiune mai strânsă dacă nu prin rugăciune?
În vremurile în care simți povara apăsătoare a problemelor pe umerii tăi și parcă nimic nu are un sens, citește această rugăciune.
„Împărăteasa mea preabună şi nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea străinilor şi ajutătoarea săracilor, bucuria celor mâhniţi, acoperitoarea necăjiţilor, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul; ajută-mă ca pe un neputincios, hrăneşte-mă ca pe un străin. Necazul meu îl ştii: dezleagă-l precum vrei, că nu am alt ajutor în afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă mângâietoare bună în afară de tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzeşti şi să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.”
Putem adresa această rugăciune Maicii Domnului în orice moment al zilei. Oriunde ne-am afla avem certitudinea că rugăciunile închinate Născătoarei de Dumnezeu vor fi ascultate.
De altfel, pentru a dobândi împlinirea sufletească este necesar să facem și celelalte lucruri creștinești. Mersul la biserică trebuie să facă parte din viețile noastre. Așa cum alte facem din alte îndeletniciri o obișnuință, în același mod trebuie să fim conectați mereu cu cele sfinte.
Citește și
Rugăciunea pentru liniște în familie. Pentru ajutor grabnic o poți rosti zilnic
Totodată, perioadele în care suntem supuși încercărilor nu ar trebui să ne arunce în deznădejde. Dimpotrivă, atunci trebuie să întărim și mai mult rugăciunile noastre.