Reclamă

Românii primesc peste 2000 de  lei. Astăzi, Senatul a decis un nou stimulent. Astfel, o categorie de români care sunt angajați vor primi un nou stimulent din partea Statului român. Banii pentru stimulente vin din fondurile europene.

Românii primesc peste 2000 de lei. Cine sunt norocoșii

Sunt peste 2000 de lei pregătiți pentru români. Mai excat, pentru o categorie specială de români. Este vorba despre medicii de familie. Aceștia vor fi încadrați în grupa celor care primesc de la stat un stimulent de risc în valoare de 2.500 de lei brut lunar. Senatul a dezbătut astăzi acest proiect.

Lista personalului care beneficiază de stimulent de risc se stabileşte foarte clar. Mai exact, prin decizia conducătorului unităţi angajatoare. Aceasta se stabilește pentru activitatea desfăşurată în cadrul unităţii inclusiv pentru activitatea desfăşurată în condiţiile legii într-un un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.

Categoriile de angajați care beneficiază de stimulent stabilite prin OUG 43/2020 sunt de mare importantă.  Mai exact, medicii, personalul medical sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Acest stimulent va fi acordat pe tot timpul pandemiei de coronavirus.

„Ministerul Sănătăţii a constatat că limitarea aplicării acestei măsuri la categoriile de personal enumerate este de natură a crea inechităţi sociale în rândul altor categorii de personal care în aceeaşi măsură este supusă riscului de infectare”, se arată în expunerea de motive a OUG 64/2020.

Cine are parte de ajutor

Printre categoriile vizate de OUG 64/2020 pentru a beneficia de stimulentul financiar se numără urmăoarele. Personalul care furnizează servicii de asistenţă medicală comunitară. Alături de ei mai adăugăm și personalul din cadrul Direcţiilor de sănătate publică implicat în activităţi de recoltare pentru testare coronavirus.

De altfel, se adaugă și personalul pentru verificare şi evaluare medicală a persoanelor care traversează punctele de frontieră, personalul din reţeaua de medicină legală implicat în manipularea şi efectuarea necropsiei pacienţilor decedaţi de COVID. Și nu în ultimul rând, personalul din cadrul Direcţiilor sanitarveterinare direct implicate în activităţi de testare şi diagnosticare a SARS-COV2, personalul militar şi civil din cadrul structurilor MAPN. În ultimul caz este vorba despre cei care execută activităţi similare celor menţionate la categoriile anterioare. Și aici, stimulentele vor fi primite pe timpul pandemiei de coronavirus.

 


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro