Vrei să te întorci în România fără să stai în carantină instituționalizată? Ludovic Orban ne spune când se ca putea face asta. Se ia în calcul o perioadă foarte apropiată.

Reclamă

Cândpoți reveni în România fără să intri în carantină

Locuieşti în altă ţară și vrei înapoi pe pământul natal? Vrei să nu stai în carantină instituționalizată? Momentan mai ai de așpteptat, spune prenierul Ludovic Orban. Această măsură va rămâne valabilă până pe data de 15 iunie. Dacă nu locuieşti în Spania, Italia, Germania sau alte țări cu risc de răspândire a virusului, mai exact dacă nu viidintr-o zonă roşie, vei scăpa de izolare când te intorci acasă. Dacă vei veni din țări aflate încă din zona roșie , carantina este mai mult decât obligatorie.

Reclamă

Premierul Ludovic Orban a ieșit cu noi declarații despre starea de alertă din România. Dacă numărul cazurilor de infectare cu noul virus va scădea din nou, atunci se iau alte măsuri. Mai exact, autoritățile se gândesc deja la măsurile se relaxare. Astfel, românii ar putea reveni acasă fără să fie nevoiți să intre în carantină instituționalizată. Acesta situații ar putea fi concretizate chiar de la 15 iunie. Totul ține de modul în care va evolua pandemia de coronavirus.

Ce declară Orban

„Pană la data de 15 iunie, toţi cei care se întorc din ţări cu nivel de raspândire a virusului, la întoarcere intră în izolare la domiciliu 14 zile, carantină doar pentru cei care cer. Măsura este până la data de 15 iunie. Sigur că cei care pleacă în ţări care nu prezintă risc, la întoarcere nu trebuie să se izoleze. De exemplu, din 16.000 de cetăţeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000, doar jumatate dintre ei intra in izolare la domiciliu pentru că ceilalţi vin din ţări unde nu este necesară izolarea la domiciliu”, a declarat Ludovic Orban.